SİPARİŞİ VERİLDİ, 2 TANE KURULACAK

SİPARİŞİ VERİLDİ, 2 TANE KURULACAK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uçuş Güvenliği çerçevesinde Antalya Havaalanı'na kurulan Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) devreye alındı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uçuş Güvenliği çerçevesinde Antalya Havaalanı'na kurulan Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) devreye alındı. Son 14 yılda Antalya'ya 40 adet OMGİ kurulurken bu sene 2 adeti Alanya'da olmak üzere Manavgat ve Korkuteli'nde toplam 4 adet daha OMGİ kurulacak.  Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 17 Nisan 2016 tarihinde Kaş'ta 64 milyon lira yatırım bedeli olan 5 tesisin toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştirmişti. Törende Antalya Havaalanı'nda tesis edilen OMGİ'nin de açılışı yapılmıştı. Uçuş faaliyetleri açısından vazgeçilmez olan meteorolojik verileri temin edecek olan OMGİ ile artık Antalya Havaalanı'nda uçuşlar daha güvenli gerçekleşecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde gözlem ağını sürekli genişlettiğinin altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise "Meteoroloji teşkilatımız başta ulaştırma olmak üzere bütün sektörlere verdiği hizmetlerin kalitesini artırmak için sürekli, doğru, güvenilir ve zamanında gözlem verisi elde etmek gayesiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Antalya'da meteoroloji alanında büyük yatırım gerçekleştirdik. Son olarak da geçtiğimiz Pazar günü Antalya Havaalanı'nda kurduğumuz OMGİ'nin açılışını yaptık" diye konuştu.
ANTALYA'DA 40 ADET OMGİ KURULDU
Daha önce Gazipaşa Havaalanı'na kurulan OMGİ'nin devreye alındığını ve uçuşların güvenliği için meteorolojik verileri üretmeye başladığını vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu, "Meteoroloji alanındaki yatırımlarımız sadece havaalanları ile sınırlı değil. Son 14 yılda anlık hava durumu bilgilerinin vatandaşlarımıza sunulması için Antalya'da 40 adet OMGİ kurduk. 2016 yılında ise 2 adeti Alanya'da olmak üzere Manavgat ve Korkuteli'nde toplam 4 adet daha OMGİ kuracağız" değerlendirmesinde bulundu.
Kurulan gözlem istasyonlarının son teknoloji sistemler olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Eskiden bu meteorolojik veriler el ile ölçülürdü ve güvenilirlikleri azdı. Tesis ettiğimiz bu yeni sistemler ile artık hava tahminlerinde isabet oranımız yüzde 90'ların üzerine çıktı" dedi.
Antalya'da denizcilik faaliyetlerinin de önemine işaret eden Bakan Eroğlu, "Bu maksatla Antalya'da 6 adet deniz OMGİ'si kurduk. Denizcilerimiz buralardan gelen verilerin durumuna göre denize açılıyor ve can ve mal kayıplarının önüne geçiliyor" açıklamasını yaptı.
Kumluca'da kurulan meteoroloji radarının ve 2 adet yıldırım tespit ve takip sisteminin de daha önce kurularak alındığını belirten Prof. Dr. Eroğlu, "Son olarak açılışını gerçekleştirdiğimiz Antalya Havaalanı'ndaki OMGİ meteoroloji alanında Antalya'ya yaptığımız yatırımların son halkasını oluşturuyor. Bu istasyon ile ülkemizde en çok yolcu taşıyan havaalanlarından birisi olan Antalya Havaalanı'nda artık uçuşlar daha güvenli gerçekleşecek. Bu istasyon vasıtasıyla uçakların iniş-kalkış ve uçuş güzergâhları için meteorolojik veriler 24 saat boyunca ilgililerine sunulacak" diyerek sözlerini tamamladı.