Sipahioğlu’na İstifa Çağrısı

Sipahioğlu’na İstifa Çağrısı
İç Mimar Hüseyin Tok, Alanya'da iç mimarların bulunduğu sosyal medya grubunda yaşanan olaylar nedeni ile bir açıklama yaptı.

Edinilen bilgilere göre iç mimarların bulunduğu yaklaşık 90 kişilik bir Whatsapp grubunda yönetici olan CHP Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Sipahioğlu, AK Parti Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Alaaddin Işık’ı hedef alarak küfür ve hakaret dolu mesajlar attığı iddia edildi. Bugün konuyu ayrıntılı bir şekilde anlatan ve mahkemeye başvuracağını belirten AK Partili Alaaddin Işık'tan sonra İç Mimar Hüseyin Tok'ta bir açıklama yaparak Gökhan Sipahioğlu'nu İç Mimarlar Odası Alanya Temsilciliği'den istifa davet etti. 

 'Kamuoyuna duyurulur' diyerek başladığı açıklamasında İç Mimar Hüseyin Tok, " Geçtiğimiz günlerde yaşanan tatsız olaylar beni ve meslektaşlarımı yeterince rahatsız etmiş bulunmaktadır. 
Kamuoyunda ve sosyal medyada gündeme gelen bu gelişmeler, siyasetten uzak ve kimsenin güdümünde olmayan biz iç mimarların zarar görmesine neden olmaktadır. Yaşanan olaylardan ötürü zarar gören mesleki kimliğimizin biraz olsun düzelebilmesi ve iç mimarlar olarak aramızda ki gerginliklerin ve yaşanılan tatsız olayların düzeltilebilmesi adına adımlar atılması gerektiğini düşünmekteyim.
Yaşanan çirkin olayın basına yansıması ile birlikte bugüne kadar kamuoyuna bir açıklamada bunulmaması biz iç mimarlarda özür dilenmemesi bu açıklamayı yapma zarureti doğurmuştur.
Yaşanan olayların elbette bir bedeli olacaktır. Bu bedeli, öncelikle tecrübesi ile bizlere örnek olması gerekirken, İç Mimarlar Odasını kendi krallığı ilan edip, meslektaşlarını tehdit eden, kadınların bulunduğu paylaşım gruplarında sinkaflı cümleler kullanan, İç Mimarlar Odası Alanya temsilcisi Gökhan Sipahioğlu’nu istifaya davet ediyorum. 
İstifa etmesi hatalarını telafi etmez ancak biraz olsun kaybettirilen itibarın ve huzur ortamının tekrar tesis edilmesine sebep olacaktır. Gereğinin yapılmaması durumunda derdimizi ilgili mercilere taşıyacağımızda hiç kimsenin şüphesi olmasın."