Şıhlar ve İmamlı arasında 1. Su Savaşları

Şıhlar ve İmamlı arasında 1. Su Savaşları
Alanya’nın Şıhlar Mahallesi, İmamlı Mevkii’nde çıkan suyu muhtarın kendi yaşadığı yere götürmeyi planladığını iddia eden mahalle halkı iş makinesinin önüne yatarak çalışmayı engellemek istedi. Muhtarın “Çalışmaya engel olmak isteyenleri siz de engelleyin” dediği ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Alanya'nın Şıhlar Mahallesi, İmamlı Mevkii’nde yıllardır içme ve sulama suyu sıkıntısı yaşanıyordu. Geçen yıl mahallenin girişinde sondaj ile yapılan çalışmada bir miktar su bulundu. İmamlı Mevkii’nde yaşayanlar yıllarca çektikleri çilenin sona erdiğini düşünerek adeta bayram ederken, mahalle muhtarının kendi mahallesinde var olmasına rağmen suya göz diktiğini öne sürdü.  Mahallelinin iddiasına göre, Şıhlar Mahalle Muhtarı Hilmi Türker, İmamlı Mevkii’nde bulunan suyu kendi mahallesine taşımak ve suyun kapasitesini artırmak istedi Muhtar Türker’in su bulunan İmamlı Mevkii’ne iş makinesi gönderip çalışma başlattığını gören mahalle halkı iş makinesinin önüne yatarak ve yolu kapatarak  çalışmanın durdurulmasını istedi. Türker’in kendi mahallesiyle diğer mahalleler arasında ayrımcılık yaptığını öne süren mahalle halkı, “Muhtar görevini kötüye kullanıyor. Ben muhtarım ne istersem o olur mantığı ile hareket ediyor. Muhtar kendi mahallesinde yaşayanları örgütledi. ‘Çalışmalara engel olanlara siz de engel olun’ dedi. İmamlı sakinlerini engelleyin, kepçeye ve çalışmalara engel olanlara karşı koyun diyerek, suyu zorla kendi mahallesine götürmeyi planlıyor” diye konuştular. 

“AKSİ HALDE ÇOK KÖTÜ ŞEYLER OLACAK” 
Yetkililere seslenen köylüler, “Bu zorbalığa, adaletsizliğe dur deyin. Aksi halde çok kötü şeyler olacak. Yıllardır susuzuz. Ne yapalım? Ömrümüzün sonuna kadar bu mahalle susuz mu kalsın? Bu mahallenin yaşamaya hakkı yok mu?” dediler. Mahalle halkı yetkililerin duruma acilen müdahale etmesini istedi.