Prenses Oto Kuaför fark yaratıyor

Prenses Oto Kuaför fark yaratıyor
Alanya Konaklı'da açtığı iş yeriyle araç bakımı ve oto yıkama sektörüne farklı bakış açısı katan Prenses Oto Kuaför sahibi Havva Çiçek, işiyle gurur duyduğunu ve bu mesleğin kadınlara daha çok ihtiyacının olduğunu söyledi.

Sevdiği bir mesleği yapmak istediğini, araştırmaları sonucunda Alanya Konaklı’da araç bakımı ve oto yıkama sektöründe eksiklik fark ettiğini belirten Çiçek, “Alanya'da yüz bin küsur araç var. İnsanlar ciddi anlamda yatırım yaptıkları araçlarını korumak istiyor. Bunu fark ettikten sonra yaptığım araştırmalarda bu sektörde çok fazla kurumsal yer olmadığını gördüm. Ülke genelinde de genel olarak erkeklerin ilgilendiği bu işi yapmak için girişimde bulundum. Çevreden de çok olumlu tepkiler alıyorum” dedi.
Çiçek, “Bu işi erkeklerle sınırlandırmamak gerekiyor. Temizlik ve bakım denildiğinde aklımıza hep kadınlar gelir. Bu yüzden araç bakım sektöründe de ön planda olmalıyız. İşe başlarken ilk baştaki hedef kitlem de kadınlardı. Çünkü sanayiye gidip araba yıkatmak istemiyorlardı. Bu soruna çözüm bulmak istedim. Aynı zamanda benim gibi bu işi seven ve iyi araba kullanabilen kadınlarla da çalışmak istiyorum” dedi.