‘Pandemi ile en çok mücadele eden topluluğuz’

‘Pandemi ile en çok mücadele eden topluluğuz’
Türkiye’nin pandemiyle savaşına 650 bin dolar bağışladıklarını açıklayan UR 2430 Bölge Federasyon Başkanı Serhan Antalyalı, rotaryenlerin vatansever olmadığı suçlamasıyla karşılaştıklarını söyledi. FETÖ’ye göndermede bulunan Antalyalı, “115 yıldır biz hizmet peşindeyiz. Eğer birileri birilerinden aldıysa biz birilerinden almadık. Biz vatansever insanlarız” dedi.

Alanya’da Rotary Kulübü üyeleri basınla bir araya geldi. Mezza Gurme Market ve Restouran’da düzenlenen kahvaltıya UR 2430 Bölge Federasyon Başkanı Serhan Antalyalı ve eşi Zümrüt Antalyalı, İkiz Kulüpler Komite Başkanı Leonie Kılıç, İkiz Kulüpler Komite Başkan eşi Fuat Kılıç, Alanya İnternational Rotary Başkanı Özge Kıldırgıcı, Alanya Dönem Başkanı Hüseyin Karaman, Alanya Rotaract Kulüp Başkanı Ayşegül Kaya, Antalya Bölge Guvarnör Yardımcısı Ayhan Gedikoğlu katıldılar. Mezza Gurme Market ve Restoran sahibi Mehmet Nedanlı’nın misafirlerle yakından ilgilendiği organizasyonda konuşan Serhan Antalyalı, Alanya Rotary Kulübü ve Intarnational Rotary Kulübü’nün ilçede güzel hizmetler yaptığını söyledi. Antalyalı, “Rotary insanlığa hizmet vermek, her meslekten yüksek ahlaki standartları yüceltme, dünyada barış ve iyi niyeti yaymak amacıyla iş ve meslek sahibi insanların birleşmesinden meydana gelmiş bir tür sivil toplum örgütü. Dünyanın en büyük sivil toplum örgütüyüz. Misyonumuz dünyanın dört bir yanında hem kendi toplumumuzda hem de kalıcı bir iz bırakmak için herkesin birlik beraberlik içerisinde hareket ettiği bir dünyayı hep beraber yaratmak” dedi.

“DÜNYADAN ÇOCUK FELCİNİ SİLECEĞİZ”
Rotary’nin geçmişi hakkında bilgiler vermesinin ardından Antalyalı, “Tüm dünyada yaklaşık 36 bin rotary kulübü var. 1 milyon 200 bin üyesi var. 200’den fazla ülkede rotary var. 1 milyon 200 bin üyesi ile dünyanın en büyük sivil toplum örgütü. Birleşmiş Milletler (BM) ve UNICEF’in kuruluşuna öncülük etmiş bir sivil toplum örgütü. Halihazırda BM’de danışmanlık masası olan tek sivil toplum örgütü. Ülkemizde 240 grup var. 6 bin üyemiz var. 38 şehirde rotary kulübümüz bulunuyor. Rotaryenler ne yaparsınız derseniz, 7 odak noktamız var. Bu 7 odak noktasında projeler, hizmetler üretmeye çalışırız? Bunlar anne ve çocuk sağlığı, hastalıkların önlenmesi, temel eğitim ve okuryazarlık, ekonomik ve toplumsal kalkınma, temiz su, barış ve anlaşmazlıkların çözümü, çevreyi korumak. Bir odak noktamız hastalıkların önlenmesi demiştik. Uluslar arası Rotary 1988’den beri yaklaşık 2 milyar dolar harcayarak dünyada çocuk felcinin silinmesini kendisine misyon edinmiş durumda. 1988’de 122 ülkede çocuk felci görülürken, bugün gelinen noktada sadece Afganistan ve Pakistan’da çocuk felci kaldı. Yüzde 99.9 oranında dünyadan çocuk felcini silmiş durumdayız. İnşallah çok yakın bir gelecekte dünyadan çocuk felcini sileceğiz ve biz rotaryenler bunun gururunu çocuklarımız ve torunlarımızla paylaşacağız” diye konuşu.  

“650 BİN DOLARLIK BAĞIŞLA ÜLKEYE DESTEK OLDUK”
Rotary’nin pandemi konusunda sadece Türkiye de değil, dünyada çok hızlı harekete geçtiğini aktaran Antalyalı, “Rotary çok başarılı işler yaptı. Bizim 2430 Bölgesi 285 bin dolarlık küresel bağış projesini gerçekleştirerek 41 solunum cihazını ülkemizin çeşitli tıp fakülteleri ve şehir hastanelerinin yoğun bakım servislerine bağışladı. Yine 2420 Bölgemiz 210 bin dolarlık bir küresel bağış projesiyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne Türkiye’de ilk ve tek olan seyyar tomografi cihazını kazandırdı. 2440 Bölgemiz de 150 bin dolarlık civarında koruyucu ekipmanı kendi bölgesindeki sağlıkçılara dağıttı.  Yaklaşık bir hesap yapacak olursak 650 bin dolarlık küresel bağış projelerimizle ülkemizin bu konudaki savaşına destek olduk” ifadelerini kullandı.

“BİZ BİRİLERİNDEN ALMADIK”
Geçmişte vatansever olmadıkları gibi suçlamalara maruz kaldıklarını da kaydeden Antalyalı, “Bayrağımız bizim vazgeçilmezimiz. Hizmet kelimesine gelince 1905 yılından beri hizmet ediyoruz. Yani 115 yıldır biz hizmet peşindeyiz. Eğer birileri birilerinden aldıysa biz birilerinden almadık. Biz vatansever insanlarız. Ülkemize faydalı insanlarız. İş adamlarıyız. İstihdama da kaynak ayıran insanlarız” dedi.