Osmaniye Belediyesi 2.Off-Road Şenliği Muhteşem Oldu

Osmaniye Belediyesi 2.Off-Road Şenliği Muhteşem Oldu
Osmaniye Belediyesi 2. Off-Road Şenliği muhteşem görüntülere sahne oldu.


Pazar günü  Osmaniye Belediyesi Off-Road Pistinde yapılan şenliğe  Türkiye"nin dört bir yanından yarış severler katılırken, yarışları binlerce kişi izledi.  Osmaniye Belediyesi 2.Off-Road yarışlarına, 20 ilden ve Kuzey  Kıbrıs  Türkiye Cumhuriyeti"nden gelen özel tasarlanmış 400 arazi aracının 120 tanesi yarıştı.  Osmaniye"ye bu yarışma için dışardan 1.600 kişinin geldiği kaydedildi. 120 araçlık yarışma toplam 6 saat içerisinde tamamlanarak bu alanda  Türkiye"deki en düzenli ve hızlı yarışma olduğu belirtildi.

Yarışmaya katılan yarışmacılar ve Off-Road konusunda uzman kişiler pistin ve organizasyonun çok mükemmel olduğunu dile getirerek,  Osmaniye Belediyesi"ne ve  Osmaniye Off-Road Kulübüne teşekkür etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Başkan  Kadir Kara"nın konuşması ile devam etti.  Osmaniye"nin tanıtımı için yine çok önemli bir organizasyona imza atıklarını ifade eden Başkan Kara, desteklerinden dolayı Vali  Kerem Al"a ve  Osmaniye"deki off-road kulübü ile dernek üyelerine teşekkür etti. Başkan Kara, konuşmasında diğer motor sporları için gerekli tesislerin yapımına başlayacaklarını, önümüzdeki yıl off-road ile birlikte motosiklet ve modifiyeli araçlar için yarış alanlarının yapılacağını söyledi.  Osmaniye Valisi  Kerem Al ise yaptığı konuşmada tüm yarışçılara başarılar diledi.

Bu organizasyondan dolayı  Osmaniye"de off-road sporuna gönül veren Oktay Karabıyık, Çağdaş Bağdatlı ve arkadaşları Başkan  Kadir Kara"ya bir teşekkür plaketi taktim etti.

BAŞKAN KADİR KARA, SÜRÜŞÜ İLE OFF-ROAD YARIŞMACILARINI ARATMADI

Yarışma Belediye Başkanı  Kadir Kara"nın off-road aracını sürmesi ile başladı. Araçta Başkan Kara"ya  Osmaniye Valisi  Kerem Al eşlik etti. Araç sürüşü ile off-road yarışmacılarını aratmayan Başkan  Kadir Kara, çamurlardan, çukurlardan, tepelerden geçerek parkuru tamamladı. Vali  Kerem Al ve Başkan  Kadir Kara"ya yarış severler ve yarışmacılar alkışlarıyla destek verdi.

20 il ve KKTC"den gelen 140 aracın 6 kategoride gerçekleştirdiği yarışmalarda pilotlar, çamur, rampa, çukur ve virajlı yollarda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Çamura saplanan, rampa ve çukurdan çıkamayan araçlar, görevli iş makineleri ve vinçler yardımıyla çıkartıldı. Motosikletçiler ise yarışlara ayrı bir renk kattı.

Akşam saatlerinde sonuçlanan yarışmalarda, araçların motor gücüne göre, S1 kategorisinde birinci  Osmaniye  Kadirli"den Kazım Çuhadar, ikinci  Niğde"den  Ümit Kaya, üçüncü  Adana  Çukurova"dan Hakan Yatalakoğlu oldu. S2 kategorisinde birinciliği  Hatay  Dörtyol"dan Bülent Vural, ikinciliği M.Baki Arpasatan, üçüncülüğü  Hatay  İskenderun"dan Barış Sönmez elde etti. S3 kategorisinde birinci  Düzce"den Hacı Ali  Şam, ikinci  Osmaniye  Kadirli"den Hüseyin Tezca, üçüncü Talha Koç oldu. S4 kategorisinde ise birinciliği ve ikinciliği  Alanya ilçesinden Hatip Yılmaz, Adil Müftüoğlu, üçüncü  Yunus Kaya olurken genel klasmanda ise birinciliği  Alanya"dan yarışmaya katılan Hatip Yılmaz elde etti. Kadınlar kategorisinde ise birinci  Saadet Kaya, ikinci Derya Özer, üçüncü Melike Çankır, dördüncü Emine Demiral oldu.
Osmaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Bukan, Hüseyin Azizoğlu ile belediye meclis üyesi Kamil  Kadıoğlu, dereceye girenlere altın, kupa ve madalya verdi. Ayrıca etkinliğe katılan tüm kulüplere teşekkür plaketi verildi.