'Orman yangınından zarar gören vatandaşlarımızın yanındayız'

'Orman yangınından zarar gören vatandaşlarımızın yanındayız'
Alanya'da farklı noktalarında başlayan ve birden fazla yerleşim yerini etkileyen ve yer yer halen devam eden Orman Yangınıyla mücadelede ve yangınlardan etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermede Alanya Kaymakamlığına bağlı ekipler sahada.

Orman yangınlarının başladığı 28.07.2021 tarihinden itibaren Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimiz tüm araç, personel ve ekipmanlarıyla beraber en ön saflarda yangını söndürmek ve yayılmasını önlemek için çalışmaktadırlar.

Yangının vatandaşlarımıza zarar vermesini önlemek amacıyla Alanya  Kaymakamlık  kararıyla sırasıyla BayırKozağaçlı Mahallesi, Bayır Mahallesi Takanlar Mezrası, Bayır Mahallesi, Güzelbağ Mahallesi ve Dereköy Susuz Mezrası tahliye edilmiştir. Tahliye edilen vatandaşlarımızın konaklaması için Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı olan 100 kişi kapasiteli Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi, Devlet Parasız Yatılı Erkek Öğrenci Pansiyonu ile 110 kişi Abdurrahman Alaattinoğlu Anadolu Lisesi Devlet Parasız Yatılı Erkek Öğrenci Pansiyonu tahsis edilmiştir. Tahliye kararı alınan Güzelbağ mahallemizde dönüşlere izin verilmiş olup tahliye edilen kişilerden 3 kişi tahsis edilen yurtta ikamet etmekte olup bu kapsamda gelecek başka başvurular için de hazır bir durumda bekletilmektedir. 

Alanya Kaymakamlığı öncelikle Hükümet Konağında ardından ise daha geniş kapsamlı olarak Gençlik Merkezinde Kriz Koordinasyon Merkezi oluşturulmuştur. Vatandaşlarımızın her türlü talepleri için 24 saat çalışma esasına göre hizmet veren Kriz Merkezi ayrıca vatandaşlarımızın ayni yardımları için de toplama merkezidir. 

Alanya Sosyal Merkezi Müdürlüğü yangının ilk çıktığı andan itibaren yangından etkilenen vatandaşlar için sosyal destek ekipleri oluşturarak vatandaşlarımızla sürekli görüşme halinde olup talep ve şikayetlerini alarak giderilmesi için ilgili birimlerle paylaşmakta. Ayrıca psikologlarımız da vatandaşlarımız ile görüşmeler yapmaktadırlar. 

Alanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ilgili muhtarların desteğiyle yangından hasar gören Bayır ve Güzelbağ mahallelerindeki evler tespit edilmiş olup Sayın Bakanlarımızın talimatıyla 01.08.2021 Pazar günü itibarı ile evi zarar gören 101 vatandaşımıza ilk destek hibeleri hesaplarına yatmıştır. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerimiz gelerek yangında hasar gören evlerde hasar tespiti yaptılar. Alanya Tarım İlçe Müdürlüğü personellerinde yangının zarar verdiği alanlarla ilgili olarak yerinde tespitler yapılmış olup vatandaşlarımızın bizzat başvuruları için de Güzelbağ mahallesinde başvuru masası oluşturulmuştur. 

Kendi sorumluluk sahasında gerçekleşen tüm bu süreçlerde Alanya  İlçe Jandarma Komutanlığı personelleri de hem vatandaşlarımızın tahliyesinde, hem asayişin sağlanmasında hem de yangınla mücadelede görevlerini 24 saat esasına göre yapmaktadırlar.

Vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesine yönelik olarak süreçle ilgili bilgi verilmeye devam edilecek olup bu süreçte görev ve işbirliği yapan vatandaşlarımız ile tüm resmî ve özel kurumlar ile STK’lara teşekkür ederiz.