Musluoğlu, Hasar Tespiti Yaptı

Musluoğlu, Hasar Tespiti Yaptı
Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu dün hasar gören seraları incelemeye bugün gitti..

Dün Payallar Mahallesi'nde seralarda hasara neden olan dolu yağışı ile ilgili hasar tespit çalışmaları bugün yapıldı. Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu bugün yaptığı açıklamada, geçen hafta  Finike ve Demre'de yaşanan hortum nedeniyle oradaki çiftçilerinde büyük zarar gördüğünü hatırlattı.

Musluoğlu, bu sefer Alanya'da çiftçilerin dolu nedeniyle mağdur olduğunu söyledi. Musluoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; "Tahminen 100-120 dekar alanda meydana gelen doludan dolayı yüksekliği 2-3 metre olan seralar yere indi. Üreticiler eğilerek, apalayarak ürünleri kurtarmaya çalışıyor. Bu üreticilerin yıl boyunca üretim şansı yok. Çünkü seraların yenilenmesi lazım. Bunun için de acil sıfır faizli kredi verilmesi ve borcu olanların da borcunun ertelenmesi gerekiyor. Dede öldü. Tarlayı oğlan ve torunları ekip biçiyor. Dolaysıyla mülkiyet sorunu oluyor. Sabahtan beri dolaşıyoruz. Bir tane sigortalı çıktı. Mülkiyet aranmadan bu alanların kayıt altına alınması gerekiyor. TARSİM'in göndereceği ekspere, tarım müdürlükleri ve ziraat odaları da destek vererek bu sorun çözülür."

Çiftçiler ise dün sabah 08:00 - 08:30 saatleri arasında etkisini hissettiren dolunun ağırlığından dolayı seraların çöktüğünü söyledi. Artık sezonun kendileri için bittiğini söyleyen çiftçiler sadece devletin vereceği destekle yaz sezonunu kurtarabileceklerini ifade ettiler.