Müftü İlhan: İslam bütün soruların cevabıdır!

Müftü İlhan: İslam bütün soruların cevabıdır!
Alanya Müftülüğü tarafından farklı camilerde düzenlenen 'Sabah Namazı Buluşmaları' ara vermeden devam ediyor.

Sabah namazı buluşmaları kapsamında son olarak El-Aksa Camii'nde bir araya gelindi. Programa başta Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan olmak üzere çok sayıda genç ve vatandaş katıldı.

Program kapsamında Sabah Namazından önce Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, cemaatle sabah namazı kılındı, ardından salavat ve tesbihatlar yapıldı. Akabinde ise Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından sohbet irad edildi ve birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz için yapmış olduğu dua’ya hep birlikte amin denildi.

Müftü İlhan tarafından yapılan sohbette şu ifadelere yer verildi:

“Kur’an-ı Kerim dünya ve ahretin rehberidir”
Değerli Kardeşlerim! Kur’an-ı Kerim bizim insan olarak bütün etki alanımızda ve bütün kapsama alanımızda ne varsa hepsinin yönünü ve veçhesini ifade eden ilahi esaslar, İlahi öğretiler ve İlahi nurdur. Kur’an-ı Kerim hidayet ve rehber demektir. Hem dünyanın hem de ahretin rehberidir. Dünyayı nasıl yaşayacağımızı neye evet neye hayır diyeceğimizi, ahreti nasıl kazanacağımızı, Allah’ın rızasını nasıl kazanacağımızı velhasıl bütün esasları anlatan, hiçbir şeyi dışarıda bırakmayan ilahi nizamdır.

“Kur’an-ı Kerim okundukça eskimez”
Kuran- Kerim Allahın kopmayan ipi, bitmeyen ışığı, karanlık bırakmayan bir nuru’dur. Kur’an-ı Kerimin mucizeleri bitmez. Kur’an-ı Kerim okundukça eskimez. Kim Kur’an-ı Kerim’e yapışırsa doğruyu bulur. Kim Kur’an-ı Kerimle hükmederse adaleti bulur. Kim Kur’an-ı Kerimle konuşursa hakkı söylemiş olur.

“İbadetler Müslüman’ın enerjisidir, gıdasıdır”
Değerli Kardeşlerim! İbadetler de Müslüman’ın enerjisidir, gıdasıdır. Müslüman’ın nerede durması gerektiğini öğreten, onun kimliğini ve şahsiyetini oluşturan, ayağının kaymaması için Rabbine sığınmasını sağlayandır. Rabbiyle kavuşanlara ibadetler asla ağır gelmez. Ancak; ahreti ihmal edenlere, ahreti küçük görenlere, hafife alanlara ağır gelir. Bizler ne zaman ki dinimize sahip olmuşsak, camileri doldurmuşsak işte o zaman aziz ve yüce olmuşuzdur. Ne zaman ki başkalarına aldanmış isek işte o zaman da zelil olmuşuzdur.

“İslam bütün soruların cevabıdır”
Değerli kardeşlerim! Dinde her şey vardır. Cevabı olmayan hiç bir bir soru yok. İslam bütün soruların cevabıdır. Ahrette de bizlere cevabı verilmiş sorular sorulacaktır. Bilmediğimiz sorularla karşılaşmayacağız. Rabbimizin kim olduğunu, dinimizin ne olduğunu İslam zaten bu dünyada bizlere anlatıyor. Her şeyi İslam önümüze koymuş ve bize yaşanabilir bir hayat sunmuştur.

“Hepimiz bir batından doğmadık ama bir dinin karnından doğduk”
Değerli kardeşlerim! En büyük güç iman kardeşliği yani hakiki kardeşliktir. Hepimiz bir batından doğmadık ama bir dinin karnından doğduk, ondan mayalandık, ondan beslendik. İşte o pınar bir ayetti, bir hadisti, Allah’ın bizlere bir rahmetiydi.

“Gönül ve fikri dünyamızı inşa eden, irfanımızı sağlayan Kur’an’dır”
Hidayetimiz, yolumuz, yordamımız, yaşantımız, Kur’an-ı Kerim’dir. Bütün gönül ve fikri dünyamızı inşa eden, irfanımızı sağlayan Kur’an’dır. Helaller ve haramlar da takvamızın bir göstergesidir. Takvamız Müslüman olarak ölmemizin de garantisidir.

“Rabbim hepinizden razı olsun”
Cenab-ı Hak ibadet ve taatimizi, namazlarımızı tesbihatımızı, zikrimizi, kulluğumuzu kabul eylesin. Katında makbul olan ibadetler zümresine ilhak eylesin.Cenab-ı Hak emeklerimizi, amellerimizi zayi ettirmesin. Her türlü riyadan, gösterişten bizleri muhafaza eylesin. Cenab-ı Hak kulluğumuzu ve taatimizi ibadetimizi kemalimize vesile eylesin. Tebliğ ve davetimizi bir tohum mesabesinde bereketli eylesin. Tesirini halk eylesin. Hakkı söylemeyi, hakkı yaşamayı, hak ile taraftar olmayı, hakkı tutup kaldırmayı bizlere nasip eylesin. Her türlü batıldan, dalaletten, yanlıştan, isyandan bizleri muhafaza eylesen. Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.