Müftü İlhan İHL Öğrencileriyle bir araya geldi

Müftü İlhan İHL Öğrencileriyle bir araya geldi
Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Gazipaşa Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlemiş olduğu programa katıldı. Program kapsamında öğrencilere hitap eden Müftü İlhan “Peygamberimiz ve Aile” konulu kısa bir konuşma yaptı.

Kur’an-ı Kerimden ve Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek konuşan Müftü İlhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Peygamberimizin sünneti birkaç unsurdan ibaret değildir. Sünnet demek yol demektir, hayat demektir. Yaşantı demektir. Peygamberimizin sünnetini ihya etmek demek O’nun yolundan gitmek demektir. Peygamberimizin bizlere vermiş olduğu mesaj Kur’an-ı Kerimdir sünnet ise onu yaşama biçimidir. Onun için sünnet dediğimiz Kur’an’ın pratiğidir. Allah’ın bütün emirlerini peygamberimizde şekil bulmasına bizler sünnet diyoruz. Bizler peygamberimize tabi olmakla Kur’an-ı Kerimi yaşamış oluyoruz. Allah Kur’an-ı Kerimde Allah’a ve peygambere itaat edin, kim peygambere itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur buyuruyor.

MÜSLÜMANLARIN TEK HAKİKATİ VARDIR O DA KUR’AN-I KERİM’DİR
Değerli öğrenciler Müslümanların tek bir hakikati vardır o da Kur’an- Kerimdir. Hakikati bize ulaştıran da peygamberimizdir. Sizler de İmam Hatipli olarak bu hakikatlerin öncülerisiniz, temsilcilerisiniz.

Değerli öğrenciler bizler her işin hesabını Allah’a vereceğimizi bilerek yaşarız. İyilik yaptıysak bunun karşılığında mükafat göreceğimizi, kötülük yaptıysak bunun karşılığını göreceğimiz şuuruyla yaşarız. Allah’a vereceği hesaba göre yaşayan kişiye de zaten Müslüman denir. Bunu temsil eden, topluma anlatan kişiye de İmam-Hatipli denir .Onun için sizler çok önemlisiniz. Topluma yön verecek toplumu değiştirecek olan sizlersiniz. İmam Hatipli olmak böyle bir kişiye sahip olmak demektir. İmam Hatipli olmak toplumun önünde olmak demektir. Dinin sorumlusu, kötülüğe karşı dik duran kötülüğü engelleyen, dava sahibi kişilerdir.

Kıymetli öğrenciler, İmam Hatipliler bizim göz bebeğimizdir. Bizim geleceğimizdir. Vatanımız ve milletimiz için önemli misyon taşıyan bu toplumun her kesimine iyiliği faydalı olan her şeyi, güzeli, ahlakı onlatan hatiplerdir. Hem toplumun önünde giden hem de topluma en güzel değerleri anlatan insanlarsınız. Bu ülkenin kurtuluşu aile olarak annenin, babanın, evlatların Kur’an’a ve islam’a teslim oluşuyla ancak mümkündür. Anne baba Allah’ın ve peygamberimizin koyduğu ölçülere göre anne baba olacak. Evlatlar da Allah’ın ve peygamberimizin koyduğu ölçülere göre evlat olacaklar. Anne ve babamıza öf bile demeyeceğiz. Onlar küçükken bizi nasıl büyüttülerse bizlerde o merhametle anne babamızı bağrımıza basan insanlar olacağız. Onlara saçmalama anne saçmalama baba demeyeceğiz. Anne babalar da en güzel miraslarını iyi bir şekilde yetiştirme için gayret gösterecekler.Onlara adil bir şekilde davranacaklar. Şefkat ve merhameti onlara gösterecekler.İşte o zaman aileler kurtulacak millet kurtulacaktır.Bulunduğumuz her yerde bizler de ahlakımızla, bilgimizle, örtümüzle her halimizle topluma örnek olacağız. Bu duygularla Allah’a kul olma peygamberimize ümmet olma bilinciyle, yaşamayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın konuşmasının ardından ise 1991 yılında Mekke’de yapılan Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında dünya birincisi olan Mustafa Özcan Güneşdoğdu tarafından dan Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunuldu.Öğrencilerle sohbet de eden Güneşdoğdu ayrıca çeşitli ilahiler seslendirdi.

Program iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.