Müftü İlhan 'DİTİB Münster Kadın Birliği'ne konferans verdi

Müftü İlhan 'DİTİB Münster Kadın Birliği'ne konferans verdi
Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan DİTİB Münster Kadın Birliği’nin Alanya’da düzenlemiş olduğu seminer kapsamında katılımcılara hitap etti.

“İslam’da Kadın” konusu hakkında konuşan Müftü İlhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ev sahibi olarak hepinize hoş geldiniz diyorum. Cenabı hak bu çalışmalarınızı bereketli ve hayırlı eylesin inşallah. Sizlere ivme kazandırmayı, motive etmeyi, din hizmetlerinde güzel faaliyetlere sebep olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.

Değerli Kardeşlerim! Kadın konusu üzerinde çok speküle yapılan, çok tartışılan, insanlık tarihi boyunca ya yerilerek ya ilahlaştırılarak gündemde olmuş, hiçbir zaman orta yolda ele alınmamış bir konudur.

Kadın konusunu daha detaylı konuşabilmek için ilk önce kadının toplum içerisindeki yerinin neresi olduğundan başlamak gerekiyor. Allah yeryüzünde insanları halife olarak yaratmış ve her bir varlığa ayrı kabiliyetler vermiştir. Aynı kabiliyetten olanların uygarlık üretmesi mümkün değildir. Farklı kabiliyetleri olanlar uygarlık üretir. Toplum da, bireyin değil çiftlerin toplumudur. Kadın ve erkeğin de sosyolojik, fizyolojik ve kimyasal olarak eşit olması yaratılış tabiatına aykırıdır. İslam, tarih boyunca kadın hakları ve kadın konusunu gündemine taşımamıştır. İslam’ın böyle bir problemi yoktur. İslam konuya mahlukat olarak yaklaşır ve bu bağlamda kadın ve erkeği sosyal hayat içerisindeki vazifesi ve sorumlulukları içerisinde, hak ve sorumluluk kavramları noktasında ele alır.

Kadının fert olarak değil bir çift olarak ele alınması gerekir. Yaşam ve uygarlığın gelişmesi noktasında kadın ve erkeğin birbirine olan muhtaçlığını ve birbirinin tamamlayıcı unsuru olduğunu bilmemiz gerekiyor” dedi.

İslam’ın aileye verdiği önemi Peygamberimizin hayatından ve Kur’an-ı Kerimden örnekler vererek anlatan Müftü İlhan, konuşmasında Aile’nin bir medeniyet olduğunu, insanın en büyük korunağı, sığınağı olduğunu, Allah’ın her şeyi çift yarattığını insanı da kadın ve erkek olarak iki cinsten meydana getirdiğini, kadın ve erkeğin de nikah bağı ile birbirlerine bağlandığını, nikahın da kadın ve erkeğe sorumluluklar yüklediğini, nikahın peygamberimizin sünneti olduğunu, peygamberimizin bizim tek rehberimiz ve örneğimiz olduğunu, evlilikte bazen inişlerin çıkışların olabileceğini, peygamberimizin ailesinde de zaman zaman ufak tefek inişlerin çıkışların olduğunu ancak asla vahim bir sonuçla son bulmadığını, bu durumlarda sabırlı olunması gerektiğini, bazı bu tatsızlıkların ardında yeni sevgilerin meydana gelebileceğini, ailenin geleceğimiz ve en büyük kuvvetimiz, gücümüz olduğunu, kadın ve erkeğin farklı sorumlulukları olan birer eş olduklarını, insanlığın kurtuluşunun da ancak Kur’an-ı Kerim ve Kur’an-ı Kerimin yaşayan örneği olan yegane rehberimiz olan peygamberimizin hayatını hayatımıza tatbik etmekten geçtiğini belirtti.

Müftü İlhan’ın konuşmasının ardından DİTİB Münster Bölge Başkanı Durmuş Aksoy tarafından Müftü İlhan’a günün anısına hediye takdiminde bulunuldu.