Müftü İlhan DİTİB Güney Bavyere Eyalet Birliği'nin çalıştayına katıldı

Müftü İlhan DİTİB Güney Bavyere Eyalet Birliği'nin çalıştayına katıldı
Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan DİTİB Güney Bavyera Eyalet Birliği’nin Alanya’da düzenlemiş olduğu çalıştaya katıldı. Müftü İlhan çalıştay kapsamında katılımcılara hitap etti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan çalıştay’da selamlama konuşmalarını DİTİB Güney Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Önder Yıldız, DİTİB Güney Bavyera Dini Danışma Kurulu Başkanı Münih Din Hizmetleri Ateşesi Sıddık Yılmaz, DİTİB Merkez Yönetim Kurulu Üyesi&DİTİB-ZSU Başkan Yardımcısı İrfan Saral yaptı.

Selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan konuşmasında en güzel tebliğin Kur’an-ı Kerim’i anlayarak, yaşayarak, uygulayarak ve islam’ın ahlaki değerleriyle donanıldığı zaman inşa edileceğini, aynı kavramları, aynı duyguları, aynı heyecanı hissetmeyenlerin asla bir araya gelmesinin mümkün olmayacağını, zihin yapımızı Kur’an ve sünnetin ortaya koymuş olduğu perspektif ile donatmamız gerektiğini ve her bir değeri de sevgiyi, şefkati ve merhameti esas alarak ailemizden ve çevremizden başlayarak hayata geçirmemiz gerektiğini belirtti.

Müftü İlhan’ın konuşmasının ardından ise günün anısına İlhan’a hediye takdiminde bulunuldu.