Müftü İlhan: "Allah'ın rızasını kazanmak onun emirlerine uymaktan geçer"

Müftü İlhan: "Allah'ın rızasını kazanmak onun emirlerine uymaktan geçer"
Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından her hafta Salı günü Alış Camiinde Sabah namazından önce yapılan “Hadis Sohbetleri” devam ediyor.

Cemaatle kılınan sabah namazı sonrasında tesbihat yapılıyor ve İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından yapılan duaya hep birlikte amin deniliyor. Programın ardından ise katılımcılara kahvaltı ikramı yapılıyor.

Müftü İlhan tarafından bugün yapılan sohbette: “Dünya ve dünyanın içindekiler lanetlenmiştir. Ancak alim olmak, öğrenci olmak ve zikrullah (Allah’ı anmak, kulluktaat) ve Allah’a kulluğu çağrıştıran her şey bunun dışındadır.” Hadisini anlatan Müftü İlhan bu hadis ile ile kastedilenin Allah’tan ve ahiret hayatından alıkoyarak yaşanan bir dünyanın kötülendiğini belirtti. “Kıyamet gününde dünya getirilir ve şöyle denilir: Allah rızası için yapılanlar, uygun olanlar ayıklansın ve ayıklanır sonra gerisi ateşe atılır.” Hadisini de anlatan Müftü İlhan sohbetinde şu ifadelere yer verdi:

İBADETLERİMİZ YALNIZCA ALLAH İÇİN OLMALIDIR
İbadetlerimiz yalnızca Allah için olmalıdır. İbadetlerimizin, hayatımızın ve dünyamızın ruhu, anlamı yalnızca Allah için olmalıdır. Amellerimize, hayatımıza ve yaşantımıza yalnız Allah’ı şahit kılmalıyız. Bunun adı ihlastır. Kalbimizdeki bütün niyetimiz, bütün davranışlarımız, hayatımızın her hususunda Allah ne der? Allahın rızası, Allahın emri Allah’ın hükmü nedir? diyerek yaşamak müminin en önemli şiarıdır. Aynı zamanda mümin olmanın bir ifadesidir.

AMELLER NİYETLERE GÖREDİR
Ameller niyetlere göredir. Amellerimizin, çalışmalarımızın hedefi, gayesi de Allahın rızasıdır. Allahın rızasına en ufak bir şey eklenmiş olunursa işte o düşünceler Alllah’ın rızası diye başlayan bütün niyetleri yok eder. Temiz bir suya karışan küçük bir necis o temiz suyu nasıl bozarsa aynı şekilde niyetimizdeki hafif bir bozukluk da bütün niyetlerimizi alıp öyle götürür.

İMAN EN BÜYÜK HAZİNEDİR
İman en büyük hazinedir. En büyük korunması gereken hakikattir. İmanımızı kaybettirecek en ufak bir hata da en büyük kayıptır. O nedenle her zaman sözümüze işimize davranışlarımıza dikkat etmemiz gerekir. Günümüz çağında herkesin allame olduğu, herkesin her şeyi bildiği bir çağda, herkesin kendince bir din öğrettiği bu dönemde sözde din anlatanlara, konuşanlara da dikkat etmeniz gerekiyor. Mümin girip kafir çıkma tehlikesiyle ile karşı karşıya kaldığımız bu dönemde imanımızla ilgili bu duruma daha da hassasiyet göstermeniz gerekiyor.

KIYAMET GÜNÜ BİR AYIKLANMA OLACAKTIR
Kıyamet günü insanlar arasında bir ayıklanma olacak ve bu ayırmada iman ve imanının tezahürü olan salih amel kendini gösterecektir. Kalpteki zerre kadar olan bir iman bile insanı kurtarmaya yeterli olabilecektir. Kıyamet gününde bütün amellerimiz gelecek ve Allahın rızası olan amellerimiz ayrılacaktır. Kıymetli Kardeşlerim! Allahın rızasına hiçbir şey denk olamaz. Allahın rızasının her zaman ayrılması ve üstün tutulması diğerlerinin Allahın rızasının gereği olduğunu, sebep olduğunu bilmemiz gerekir. Onun için bütün davranışlarımızda bütün ibadetlerimizde her işimizde bizi motive eden bizi harekete geçiren güç imanımızdır.

ALLAHIN RIZASINI KAZANMAK ONUN EMİRLERİNE UYMAKTAN GEÇER
Allahın rızasını kazanmak da onun emirlerine uymaktan geçer. Eğer dünya hayatı bizi Allahtan uzaklaştırıyorsa, şirk-batıl çerçevesinde, günah-haram içerisinde bizleri yürütüyorsa o yaşam her gün aleyhimizedir. Dünyayı terk edip inzivaya çekilmenin de dinle, ibadetle alakası olmadığını peygamberimiz bizlere ifade ediyor.

MÜSLÜMANLAR YERYÜZÜNÜ İMAR ETMEKLE GÖREVLİDİR
Müslümanlar yeryüzünü imar etmekle görevlidir. Kıymetli kardeşlerim her şey islamda’dır. Anne de cennetin sebebidir. Bizler anne ve babaya öf bile deme diyen bir dinin mensuplarıyız. Bir Müslüman hanımın baş örtüsüne Yahudiler ihanet ettiği için savaşı emreden, savaşı göze alan bir peygamberin ümmetiyiz.

MÜSLÜMANLAR YERYÜZÜNDE ÇEKİM KUVVETİ OLACAKLAR
Müslümanlar yeryüzünde çekim kuvveti, merkez kuvveti olacaklar. Ölçü budur.Cenab-ı Allah Siz yeryüzünde en hayırlı ümmetisiniz buyuruyor başka bir ayette de iyiliği emreder, kötülükten alıkoyarsınız buyuruyor. Müslümanların işte böyle bir misyonu vardır.

DÜNYANIN ANLAMI KULLUK İLEDİR
Kıymetli kardeşlerim! Dünyanın ruhu, canı ve anlamı da kulluk iledir. İbadetin aslı Allah rızası içindir. Allahın rızası olmadan, Allahın rızasını kazanma gayesi olmadan da ibadet olmaz. Allahın rızası dışında yapılanlar cehennem ateşine atılır. Onun için bütün faaliyetimiz, namazımız orucumuz, taatimiz, her şeyimiz yalnız Allah rızası için olmalıdır ve riyadan da kaçınılmalıdır. Riyakar; başkalarına kendi davranışını şahit tutan ve onu kullanan insandır. İstismarcıdır. İbadetleri gösteriş için önemli yerlere gelmek için yapanlar da Din istismarcılarıdır.

BATIL ANLAYIŞLARDAN İSLAMI ÖĞRENMEYİ BIRAKIN
Kıymetli kardeşlerim batıl anlayışlardan İslamı öğrenmeyi bırakın. Batılıların uydurduğu din ile yaşamayı bırakın. Batı her zaman kendisine zarar vermeyecek, kendi emperyalizmine, kendi zulmüne engel olmayacak bir din ister. Kendi ekonomisine, çarkına çomak sokan her ne anlayış olursa olsun onu aşırılık ve terörizm olarak görür ve bütün dünyayı üzerinize sevk eder. Onlara göre terör kendi çıkarına kendi menfaatine ters düşendir. Onun için dinimizin kaynağı olan Kuran ve sünnet diyor ki yeryüzünü imar edecek ancak Müslümanlardır. Müslümanların hedefi de yalnız ve yalnız Allah’ın rızasıdır. Rabbim bizleri kulluğumuzda daim eylesin. Bizleri her türlü riyakarlıktan, gösterişten muhafaza eylesin. Bizleri dinine hizmet eden kullarından eylesin” dedi.