Meclisten Alanya Günlerine Onay Çıktı

Meclisten Alanya Günlerine Onay Çıktı
Alanya’nın Litvanya’daki kardeş şehri Trakai’de, Haziran’da düzenlenmesi planlanan “Alanya Günleri”ne, Belediye Meclisi oybirliği ile onay verdi.

Alanya Belediyesi’nin Litvanya’daki kardeş şehri Trakai’de, 3-5 Haziran tarihleri arasında düzenlemeyi planladığı “Alanya Günleri” , Belediye Meclisinin Mart Ayı Olağan Toplantısında oybirliği ile kabul edildi.

Trakai Belediye Başkanı Edita Rudeliene, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i, Trakai’nin 3-5 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Geleneksel Trakai Festivali’ne davet etti. Rudeliene Yücel’e, Trakai Festivalinde Alanya’nın tanıtımı için “ Alanya Günleri” adı altında bir dizi etkinlik düzenleyebileceklerini söyledi. Kardeş şehir başkanı böylece Alanya’nın ve Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmaktan da memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Perabet

/> Alanya Belediyesi, Trakai’de düzenleyeceği “Türk Kültürü ve Alanya Günleri”nde hem Alanya’yı hem de Türkiye’yi tanıtacak. Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY)’nin de destek verdiği organizasyonda, yöresel yemekler, el sanatları, turizm değerleri, folklor, semah gösterileri, Kültür Bakanlığı sanatçıları konserleri ve gösterileri ile Türk yemekleri galası ve çeşitli yarışmalar ve çekilişler gibi bir çok etkinlik düzenlenecek.