Mardan Palace Otel'in Fesih Davası Ertelendi

Mardan Palace Otel'in Fesih Davası Ertelendi
Mardan Palace Otel'in fesih davası ertelendiAntalya'da borçlarından dolayı icra yoluyla Halk Bankası'na satılan Mardan Palace Otel'in satış ihalesinin feshi için açılan dava ertelendi.

Mardan Palace Otel"in fesih davası ertelendi

Antalya"da borçlarından dolayı icra yoluyla Halk Bankası"na satılan Mardan Palace Otel"in satış ihalesinin feshi için açılan dava ertelendi.

Aksu İlçesi Kundu turizm bölgesinde Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov"un 1.4 milyar dolara inşa ettirdiği ve 2009 yılında açılan Mardan Palace Otel, borçlarından dolayı Halk Bankası"nın talebi üzerine geçen yıl 3 Haziran"da Antalya 4"üncü İcra Müdürlüğü"nce açık artırmayla satışa çıkarıldı. Bankanın satış talebinden son anda vazgeçmesi üzerine ihale iptal edildi. Bu kez de alacaklılardan Garanti Bankası otelin satışını istedi. Garanti Bankası"nın talebi üzerine otel, Antalya 6"ncı İcra Müdürlüğü"nce satışa çıkartıldı. 2 Kasım 2015 tarihinde yapılan satış ihalesine tek başına katılan Halk Bankası, açılış fiyatı olan 360 milyon 50 bin lira bedelle oteli aldı.

Fakat alacaklılardan Güçlü İnşaat, ihalenin feshi için dava açtı. Usul yönünden bu dava reddedilince adını Telman İsmailov"un ve iki oğlunun isimlerinin ilk harflerinden alan AST şirketi ihalenin feshi için Antalya 5"inci İcra Hukuk Mahkemesi"nde dava açtı.

İhalenin feshi için açılan davanın görülmesine Antalya 5"inci İcra Hukuk Mahkemesi"nde devam edildi. Duruşmaya, AST şirketi adına avukat Murat Türkal, Halk Bankası vekili İsmail Çalım, Garanti Bankası vekili Ali Özgür Yeşiltepe katıldı. Duruşmayı Mardan Palace Otel"in Genel Müdürü Çetin Pehlivan da izledi.

AST şirketinin avukatı Murat Türkal, otelin bulunduğu mahallede emsal olması bakımından dosyaya bir tapu örneği sunduklarını, bu taşınmazın 2014 yılı kayıtlarına göre, 39 bin metrekare yüzölçümlü olduğunu bildirdi. Örnek taşınmazın tapudaki satış bedelinin 250 milyon lira göründüğünü kaydeden Türkal, Bu satış, Özelleştirme İdaresi"nin yapmış olduğu ihalenin sonucunda ortaya çıkan bedeldir ve deniz görmeyen bir alandır. Müvekkile ait taşınmaz ise belirtilen taşınmazın yaklaşık 2.5 katı büyüklüğünde olup, yapılan kıymet takdirinde belirlenen değer nazara alındığında oldukça düşük olduğu ortaya çıkmaktadır. Ayrıca bahse konu emsal olarak belirttiğimiz taşınmazda herhangi bir yapı bulunmamaktadır. Müzekkere cevabı gelene kadar dava dilekçesine ekli talepler doğrultusunda bilirkişi incelemesi talep ediyoruz diye konuştu.

Halk Bankası vekili İsmail Çalım ise davanın kıymet takdiriyle ilgili değil ihalenin feshiyle ilgili olduğunu söyledi. Örnek gösterilen Özelleştirme İdaresi"nin yaptığı satışın rızaya dayalı bir satış olduğunu anlatan Çalım, Türkal"ın talebinin reddini istedi.

Garanti Bankası vekili Ali Özgür Yeşiltepe de davanın reddini talep etti. Fesih için ortaya atılan taleplerin usule aykırı olduğunu savunan Yeşiltepe Kıymet takdirinde emsal karşılaştırılması da yapılmıştır. Davanın reddini talep ediyoruz dedi.

Duruşma, Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı"ndan gelecek yazı ve diğer eksik evrakın tamamlanması için 26 Mayıs"a ertelendi.