Mahmutlar Kültür Merkezi’nin temelleri atıldı

Mahmutlar Kültür Merkezi’nin temelleri atıldı
Mahmutlar Kültür Merkezi ile Etüt ve Destek Eğitim Kurs Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan Başkan Yücel, “Biz, fitne değil, hizmet üretiriz. Bizim için imkansız diye bir şey yoktur, hayal edebildiğimiz her şeyi eninde sonunda gerçekleştiririz. Bazıları hiç üretmiyor, hiç çalışmıyor, eleştirilmiyor. Vatandaşlarımız hizmet beklerken, onlar sadece bizim ürettiklerimize kulp takmakla meşguller” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ‘üretken belediyecilik’ anlayışı ile hayata geçireceği Mahmutlar Mahmutlar Kültür Merkezi ile Etüt ve Destek Eğitim Kurs Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Mahmutlar Mahallesi’ndeki temel atma törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti milletvekilleri Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, Kemal Çelik, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, siyasiler, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

“MAHMUTLAR’IN HAYAL ETTİĞİ TÜM PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Temel atma töreninde önce konuşan Başkan Yücel, Alanya’nın en büyük mahallesi olan Mahmutlar’ın kendileri için de çok önemli bir mahalle olduğunu söyledi. Başkan Yücel, “56 bini aşkın nüfusu, ticaret ve turizm hacmi ile Mahmutlar doğu bölgesinin en cazip, en gözde mahallelerinden birisi. Neredeyse 100’e yakın milletten yerleşik yabancının bulunduğu, 81 vilayetten göç alan, yerli ve yabancı turistin huzur ve uyum içinde yaşadığı Mahmutlar, ülkemizde ticaret ve sosyal yaşamın en üst seviyede olduğu nadir mahallelerinden biri. Turizm ve ticaret kapasitesi ile ülkemize büyük bir girdi sağlayan, sürekli gelişen büyüyen bir yapıya sahip olan Mahmutlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Her türlü imkânlarımızı zorlayarak Mahmutlar’ın hak ettiği yatırımları alması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Burada, Mahmutlar halkımıza verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Biz Mahmutlara, sizlere ne söz verdik ise yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. 2022 yılı Mahmutlar’ın yılı olacak dedik. Söz verdiğimiz gibi, Mahmutlar’ın hayal ettiği, talep ettiği tüm projeleri bir bir hayata geçiriyoruz.  Kültür Merkezi ve Etüt Merkezi, Hanife Cebeci Kreş ve Gündüz Bakım Evi, sağlık ocağı ve yeni okullar, spor sahaları, parklar, Yar Deresi rekreasyon düzenlemesi, bisiklet yolları, sahil büfeleri, bölge trafiğini rahatlatan 30 metreli yollar ve burada tek tek sayamayacağımız daha birçok projemizi gerçekleştirerek bölge halkımızın hizmetine sunuyoruz.  Bizde laf yok icraat vardır. Biz de yalan yok gerçek vardır. Biz, fitne değil, hizmet üretiriz. Bizim için imkansız diye bir şey yoktur, hayal edebildiğimiz her şeyi eninde sonunda Allah’ın izniyle gerçekleştiririz. Zaman zaman eleştiriliyoruz, çok şükür durmadan çalışıp üretiyoruz ki, eleştirilecek bir konu buluyorlar. Bazıları da hiç üretmiyor, hiç çalışmıyor dolayısıyla da eleştirilmiyor. Vatandaşlarımız hizmet beklerken, onlar sadece bizim ürettiklerimize kulp takmakla meşguller” dedi.

 “MAHMUTLARIMIZA DÖRT DÖRTLÜK BİR TESİS İNŞA EDİYORUZ”

Alanya Belediyesi olarak halka verilen sözleri, Alanya’mızın geleceğine dair muazzam hedefleri gerçekleştirmek için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yücel, “Bir hayali daha gerçeğe dönüştürüyoruz. Mahmutlar için mega projemiz olan Kültür Merkezi ve Etüt Merkezi Projemizin temelini atıyoruz. Bin 200 kişilik düğün ve çok amaçlı salona sahip kültür merkezimizde bölge halkımız ve gençlerimiz, nikah salonundan kütüphaneye, spor salonundan fuaye alanına, sergi alanından tiyatro ve konferans salonuna kadar ihtiyaç duyduğu her şeyi bir arada bulabilecek. Bölge halkımızın sosyal, kültürel, eğitim ve spor alanında tüm ihtiyacını karşılayacak tesisimiz 120 kişilik otoparkı ile bölge halkımıza en iyi şekilde hizmet verecek. Ayrıca kültür merkezi binamızın üst katında, geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için 24 derslikli bir etüt merkezi de tasarladık. Alanya merkez ve Payallar mahallemizden sonra bir etüt merkezini de Mahmutlara kazandıracağız. Mahmutlarımıza dört dörtlük bir tesis inşa ediyoruz. Şimdiden bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Yine Mahmutlar’da güzel bir projemiz daha hızla ilerliyor. Çocuklarımız için sıcak bir yuva olacak Hanife Cebeci Gündüz Bakım evi ve Kreş Projesinin kaba inşaatı devam ediyor. İnşallah kreş projemizi de hızlı bir şekilde tamamlayarak sizlerin hizmetine sunacağız. Mahmutlarlı gençlerimiz ve Mahmutlarspor Kulübü’nün faydalanabileceği, 20 dönümlük alanda futbol sahası ve bin kişilik tribünlerin olduğu Spor Tesisini hayata geçirdik. Hizmete açtık. Bu spor tesisinin yanına, farklı spor dallarının yapılabileceği yeni sahalar yapacağız. Mahmutlarspor Kulübümüze ve gençlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu spor alanının yer tahsisinin yapılması noktasında sayın bakanımızın çok büyük destekleri olmuştu. Alanya Belediyesine ve bizlere her konuda destek veren, Alanya söz konusu olduğunda akan suları durduran Sayın Bakanımıza Alanya halkının huzurunda teşekkür ediyorum. Yine Mahmutlar Mahallemizde içinde tenis kortları, basketbol sahası, masa tenisi olan ikinci bir spor tesisini daha yaparak gençlerimizin hizmetine açtık. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız da bölgedeki gençlerimiz için Kapalı Gençlik ve Spor Salonu’nu Mahmutlar’da hayata geçiriyor. Yer tahsisini gerçekleştirdik. En kısa zamanda inşaatına başlanacak. Alanya’mıza ve Mahmutlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.  

“MAHMUTLAR İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIP ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Mahmutlar’da trafik sorununa son vermek için alternatif yolları hizmete açtıklarını söyleyen Yücel, “Karayolları Müdürlüğü, Menderes Bulvarından, Mevlana Sokak’tan Konya Hadim Yoluna kadar 30 Metrelik yolu ulaşıma açıyor. Alanya Belediyesi olarak da Kestel Alantur girişinden Mahmutlar Sarıhasanlar’a ve Kargıcak’a kadar üçüncü alternatif yol olan 30 metrelik bir yolu daha hizmete açacağız. Kestel sınırından çalışmalara başladık. İnşallah bu alternatif 30 metrelik yolların ulaşıma dahil edilmesiyle doğu bölgemizde trafik yoğunluğunu azaltacağız. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Mahmutlar’a yeni bir sağlık ocağı kazandırmak için çalışmalara başladık.  Belediyemiz ile hayırsever Mehmet Gönüllü arasında Mahmutlar Mahallesi’ne sağlık ocağı yapımı için protokol imzalandık. En az 8 doktorun hizmet vereceği Sağlık Ocağımızın yer teslimi yapıldı. Hayırsever Mehmet Gönüllü beyefendinin desteğiyle mevcut sağlık ocağının yukarısındaki bölgeye ikinci sağlık ocağını en kısa zamanda inşa edeceğiz ve siz kıymetli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Mahmutlar hizmetin en iyisine, her şeyin en güzeline layık. Mahmutlar için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz.  

“1 MİLYAR TL’YE VARAN YATIRIMLA 29 BÜYÜK PROJEMİZ DEVAM EDİYOR”

Belediye olarak sadece Mahmutlar’da değil, merkezden mahallelere, mahallelerden yaylalara kadar her noktada çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Yücel, “Alanya Belediyesi öyle güçlü, öyle büyük bir belediye ki, şehrin dört bir yanında toplamda 1 Milyar TL’ye varan yatırımla 29 büyük projemiz devam ediyor. Şehir merkezinde Cuma Pazarı projemiz hızla yükseliyor. Oba Kreş ve Gündüz Bakım Evimizin kaba inşaatı tamamlandı, bir iki ay içinde iç tefrişatını tamamlayıp hizmete açacağız. Yine Oba’da Kapalı Spor Kompleksi inşaatımız, Gastronomi ve Aşevi Projelerimizin yapımı hızla ilerliyor. Batı bölgemizde Payallar Mahallemizde gençlerimiz için Etüt Merkezi Projemizi hayata geçiriyoruz. Okurcalar Mahallemizde, Bir Alanya Markası olacak Alaiye Su’yun Su Dolum ve Üretim Fabrikası inşaatı sürüyor. Konaklı Mahallemizde bölgenin en büyük ve en kapsamlı tesisi olacak Konaklı Spor Kompleksi’nin hafriyat çalışmaları devam ediyor. Biz durmaksızın canla başla çalışıyoruz. Biz sizler için varız. Sizler için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.