MAHMUTLAR EL SANATLARI ATÖLYESİ YENİLENDİ

MAHMUTLAR EL SANATLARI ATÖLYESİ YENİLENDİ
Alanya Belediyesi, Mahmutlar El Sanatları Merkezini baştan sona yeniledi.

Alanya Belediyesi, Mahmutlar El Sanatları Merkezini baştan sona yeniledi.

Alanya Belediyesi, Mahmutlar Mahallesi’nde hizmet veren el Sanatları merkezini yenileyerek bölgeye modern yeni bir sanat merkezi kazandırdı.

Mevcut tek katlı el sanatları merkezini yeniden planlayarak binanın üzerine ilave kat ve çatı projesi hazırlayan Alanya Belediyesi, yoğun talep üzerine yetersiz kalan merkezi yenileyerek hizmete sundu.

5 ADET ÇOK AMAÇLI DERSLİK YER ALIYOR

Merkezde geleneksel el sanatları icra edilirken bir taraftan da eğitim amaçlı çeşitli kurslar düzenleniyor. Proje kapsamında 5 adet çok amaçlı derslik, bayanların ders araları vakit geçirebilmesi için kış bahçesi,mutfak,depo ve sosyal alanlar bulunuyor.

"MODERN BİR MERKEZ"

2 kattan oluşan binanın 1. Katında çini ve seramik dersinin işlendiği bir salon iel kütüphane bulunuyor. 2. Katta ise belirli gün ve saatlerle kursiyerlerin katıldığı takı, nakış, koza, resim, ebru sanatı, tığ işi ve İngilizce kurslarının işlendiği 4 ayrı salon bulunmaktadır.

“GELENEKSEL EL SANATLARIMIZI GELECEK NESİLLERE AKTARIYORUZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Binamız bünyesindeki kurslarımız Alanya Belediyesi ve Alanya Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, Mahmutlar ve çevre mahalle sakinleri için sosyal bir faaliyet alanı olarak yapılmıştır. Ayrıca ders çalışmak veya kitap temin edebilmek için her zaman Alanya’ya gitmek zorunda kalan 7’den 70’e herkesin çok memnun kaldığı Kütüphane’nin de bünyesinde bulunması birçok kişi tarafında sevinçle karşılanmıştır. Geleneksel el sanatlarımızı gelecek nesillere aktarılması ve yeniden hayat bulması adına yaptığımız çalışmalar aralıksız devam edecek. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.