Küçük Tesisler Alanya'nın Şansı

Küçük Tesisler Alanya'nın Şansı
Akdeniz turizminin duayenlerinden Adil Gürkan, 35 yıllık mesleki deneyimlerini ve anılarını 'Dinozor Turizmcinin Anıları' adlı kitapta topladı.

Akdeniz turizmi ile ilgili görüşlerini ve meslekteki anılarını kaleme alan Adil Gürkan, 15 Aralık 2017 tarihinde hem kitabını imzalayacak, hem de Alanyalı turizmciler ile sektör üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Alanya’ya üniversite yıllarından bu yana özel bir ilgi ve sevgisi olduğunu belirten yazar, yazdığı kitap ile hayatında yeni bir kapının açıldığını söyledi. Mesleğinin bundan sonraki döneminde biriktirdiği anıları ve bilgiyi paylaşmaya ağırlık vereceğini söyleyen yazar, bu süreçteki ilk durağının Alanya olacağını belirtti. 8 yıl kadar önce zor bir süreçten geçerken Alanya’dan bir otel grubunun kendisine bu dönemi atlatmada çok yardımcı olduğunu açıklayan yazar, gelinen noktada Alanya’nın kendisine yeniden müthiş bir motivasyon sağladığını söyledi.

"ALANYA ZENGİN TURİST ÇEKEBİLİR"
"Alanya yeni bir hamle yapmalı ve özüne dönmelidir. Bu şirin kentin en büyük şansı küçük tesisleridir. Bu tesisler turiste kent ile kaynaşma ve yerel halk ile kolayca iletişim kurma şansını vermektedir. Alanya kitle turizmi yerine kişiye özel bir model 
geliştirmeli ve dünyanın zenginlerini çekmenin yollarını aramalıdır" diyen Gürkan, söyleşide bu konuda önerilerini paylaşacağını sözlerine ekledi.

"ALANYALI TURİZMCİYE İLHAM VERECEK"
"Söyleşimizin Alanya turizmini yönetenler ve diğer oyunculara farklı düşünme noktasında ilham vereceğini umut ediyorum" diyen Gürkan, Alanya turizminin sıçramasına katkı sunmak üzere her zaman hazır olduğunu söyledi. Uzun yıllar marka otellerde Genel Müdürlük yapan Adil Gürkan, halen Antalya merkezli Crystal Otelleri'nin Kurumsal İletişim ve Eğitim Direktörlüğü'nü yürütüyor.
Gürkan'ın imza günü ve söyleşisi 15 Aralık 2017 Cuma günü saat 14.00'de Sun Park M’Ocean Restoran'da gerçekleşecek.