Kreşlerden ücret uyanıklığı

Kreşlerden ücret uyanıklığı
Alanya'da bazı kreşlerin okulların kapalı olduğu dönemde velilerinden ücret talep ettiği iddia edildi.

Ülke tümüyle korona ile mücadele ederken Alanya'daki kreşlerden ücret uyanıklığı geldi. Kreş yetkililerinin velilere mesaj atarak, mevcuttaki tatilin kendileri ile ilgili olmadığı, devletin zorunlu yasağı olduğu ve ücretlerin ödenmesi gerektiğini belirtti.

ÖĞRETMENLERE MAAŞ YOK AMA ÜCRET İSTİYORLAR
Öte yandan alınan bilgiler kreşlerin velilerden para isterken, kreşte çalışan öğretmenlerin işine ücretsiz son verdiğini ortaya koydu. Kreşe öğrencilerini gönderen veliler duruma isyan ederken, durumun nasıl gelişeceği merak konusu oldu.

İŞTE VELİLERE GİDEN O MESAJ:
Sevgili Velilerimiz,
Ülke olarak hepimizi derinden etkileyen günlerden geçiyoruz.. En büyük dileğimiz bir an önce bu zor günleri sağlıkla atlatıp tekrar keyifli günlere kavuşmak..
.... KREŞ olarak her zaman sizlere karşı sorumluluğunu bilen işini severek ve özenerek yapan bir kurum olduk. Bu zor günlerde birbirimize destek olacağımıza inanıyoruz.
Mart ayı içerisinde yapılan bu tatil devlet tarafından yapılmış bir resmi zorunluluktur.
Bu nedenle Sizlerden Mart ayı okul ödemelerinizi tam olarak bu hafta içerisinde yapmanızı rica ediyoruz.

DEVLET ÖDE DİYOR
Öte yandan konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz kreş sahipleri, ödeme almak zorunda olduklarını, bağlı bulundukları kurumların öğrencilerden para alınmaya devam edilmesi gerektiğini ödeme yapmayan öğrencilerin kayıtlarının silinmesi gerektiğini ifade etti.

Not: Kurum adları, özel hayatın gizliliği prensibiyle gizli tutulmuştur.