Kırsalda çocuk indirildi iddiasına otobüs şoförlerinden cevap geldi

Kırsalda çocuk indirildi iddiasına otobüs şoförlerinden cevap geldi
Alanya’nın kırsal mahallerinde oturan vatandaşlar, seferlerin başlamaması nedeniyle dertli. Alanya Otobüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak konuyla ilgili açıklama yaptı.

Büyükşehir Ulaşım Komisyonu’nun üzerine düşeni yapmadığını belirten Alanya Otobüsçüler Odası Başkanı Bacak, “Her gün bana şikayet telefonları geliyor. Ulaşım, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı. Burada Ulaşım Şube Müdürü var. Ulaşım Komisyonu var. Bunların biri bizimle çalışmıyor. Şikayet telefonları da hep bize geliyor. Biz de şikayet edenleri CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’a yönlendiriyoruz. Ancak ilçe başkanlığı tekrar bize yönlendiriyor. Bunun sorumlusu kim? Ben oda başkanıyım ama şube müdürü, Büyükşehir’in kurduğu ulaşım komisyonu bizimle çalışmazsa bu otobüslerin ve vatandaşın hali ne olacak? Kim düzeltecek bunları? Alanya’nın şehir merkezinde bulunan 92 büyük otobüs şoförünü kim denetleyecek? Geçen gün 16 yaşındaki bir kız çocuğunu ‘otobüs kartı yok’ diye kırsal alanda bir otobüs şoförü indirmiş. Bu nasıl bir duyarsızlık? Sen o genç kızı nasıl o kırsal alanda bir başına bırakırsın. Kızımız babasını arıyor ve kendisini aldırıyor. Bunlar neden bu işe bakmıyor? Telefonlarımızı bile açmıyorlar. Topu sürekli bizim üzerimize atıyorlar” dedi.

Konuyla ilgili Alanya Medya'ya konuşan otobüs şoförleri ise, "16 yaşından küçük çocukların tek başına otobüse binmeleri Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yasak. O nedenle biz, bize verilen emri uygulamak durumundayız. Kimseyi mağdur etmek istemeyiz ama maalesef kural bu" diyerek kendini savundu.