Kırbıyık Mühürlendi

Kırbıyık Mühürlendi
Üretimini yaptığı bazı alkollü ürünleri nedeni ile Tarım Bakanlığı’nın sağlığa zararlı üretim yapanlar listesine giren Kırbıyık Holding şimdide Serik Belediyesi’nin kıskacında. 

Sezon başında Alanyaspor ve Antalyaspor’a sponsorlukları ile gündeme gelen Kırbıyık Holding Genel Müdürü Aydın Demiray’ın imzası ile geçtiğimiz cuma günü yapılan ‘Futbol takımlarının sponsorluklarından çekiliyoruz’ açıklaması dikkat çekmişti. Firmanın bu hamlesinin ardından ise Serik Belediyesi’nce yapılan mühürleme işlemi çıktı. Kırbıyık Holding Antalya-Alanya Karayolu’nun Serik sınırları içerisinde bulunan yerleşkesine ek yapmıştı. Fabrikaları büyüttüğü açıklanan firmanın inşaat kullanım hakkını aşması ve kaçak binalar yapması nedeni ile Serik Belediyesi işlem başlattı. 

BAŞKAN APUTKAN DOĞRULADI 

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. ‘Serik Belediyesi olarak bugüne kadar yüzlerce usulsüz, kaçak binalarda mühürleme yaptık. Bu her belediyenin yaptığı rutin bir çalışmadır. Alanya Belediyesi de imar kanuna göre bu tür çalışmalar yapar. Bizim için isimlerin önemi yoktur, isme bakmayız. Sorunuza konu alan ile ilgili kaçak ihbarları geldi. Ekiplerimiz inceleme yaptı. Genişçe bir alanda tespit edilen fazlalıklar, kaçaklar nedeni ile imar mevzuatına uygun olarak mühürleme yapıldı.’ 

HOLDİNGTEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ 

Kırbıyık Holding'in Genel Müdürü Aydın Demiray, imzası ile yapılan açıklamada, "Gelinen süreçte üzülerek açıklamak zorundayız ki bir takım problemler nedeniyle hem Alanyaspor hem de Antalyaspor'un sponsorluklarından ayrılma kararı almış durumdayız. Bu problemlerimizi çözüme ulaştırdıktan sonra yeniden bu takımlarımıza sponsorluk yapmaktan mutlu olacağız" denilmişti. İsmi sahte alkol üretiminden sonra kaçak yapıları ile gündeme gelen Kırbıyık Holding’in Alanya’nın medarı iftiharı Alanyaspor’un sponsorluğundan çekildiğini açıklaması ‘Takımımıza yakışmayan bir isimdi’ şeklinde yorumlara neden olmuştu.