Kaymakam Yeni Turizm Sezonu Öncesi Sahilleri Denetledi

Kaymakam Yeni Turizm Sezonu Öncesi Sahilleri Denetledi
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yeni turizm sezonu öncesinde sahil şeridini ve rıhtımı gezerek incelemelerde bulundu.

Rıhtımda tur teknelerinin sahipleri ve vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Tanrıseven, “Yeni turizm sezonunda umutsuzluğa yer yok” dedi.

Ayrıca Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, rıhtımda vatandaşlarla yaptığı sohbetin arkasından yeni turizm sezonu öncesi Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, Liman Başkanlığı ve Gümrük Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, yeni turizm sezonu için yapılan çalışmaları yerinde inceleme yaparak denetlemelerde bulundu.

DEVLETE VE MİLLETE GÜVENİMİZ TAM
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, rıhtımdaki tur teknelerinin sahiplerini ve esnaflarını ziyareti esnasında, yeni turizm sezonuna hazır olup olmadıklarını sordu.
 
Karşılarında Kaymakam Tanrıseven'i gören esnaf şaşkınlarını gizleyemeyerek, ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Yeni turizm sezonuna hazırlık yaptıklarını belirten esnaflar, ''Devletimize ve milletimize güvencimiz tam. Devletimizin ve sizlerin destekleri ile yeni turizm sezonunun iyi geçeceğini ümit ediyoruz. Hükümetimizin açıklamış olduğu destek paketinden umutluyuz. Yapmış olduğunuz ziyaret bizlere motive etti'' dediler.

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, ''Hükümetimiz turizm eylem planını açıkladı. Yeni turizm sezonu inşallah iyi geçecek. El birliği ile çalışacağız.'' dedi.

ALANYA SAHİLLERİNİN GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ BÜTÜN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yaptığı ziyaretlerin ilk durağı olan Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığında Yüzbaşı Gökhan Sayar tarafından karşılandı.

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına ait deniz araçların ve Sahil Güvenlik Gemisinde incelemelerde bulundu. Kaymakam Tanrıseven, Sahil Güvenlik Devriye Botu ile Alanya sahillerini Yüzbaşı Gökhan Sayar ile gezdi.

Yüzbaşı Sayar, yıl boyunca yapmış oldukları faaliyetler hakkında Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'e bilgi vererek, yeni turizm sezonuna hazır olduklarını ve Sahil Güvenlik Komutanlığı olarak denizlerin korunması ve oluşabilecek her türlü olumsuzluklara karşı görev yaptıklarını belirtti. Alanya deniz sınırları içerisinde yasa dışı su ürünleri avcılığı, deniz turizmi denetimi, deniz kirliliği ile mücadele, arama kurtarma ve düzensiz göçün önlenmesi için planlı bir çalışma yürüteceklerini belirten Yüzbaşı Sayar, Alanya sahillerinin güvenliği için gerekli tüm tedbirlerin alındığını aksaklıklara meydan verilmeyeceğini söyledi.

KAYMAKAM TANRISEVEN ''ALANYA BİR HUZUR VE GÜVEN KENTİDİR''

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, ''Huzur ve güven dolu bir Alanya için gayret gösteriyorsunuz. Alanya sahilleri sizlere emanet. Yeni turizm sezonu öncesinde bütün eksiklerimizi tamamlayarak ülkemizi ve Alanya’yı ziyaret edecek turistleri güler yüzle karşılayalım. Alanya huzur ve güven kentidir. Yurt dışından deniz yoluyla gelen misafirlerimizi sizler de en iyi şekilde ağırlamalısınız'' dedi.

LİMAN BAŞKANLIĞI YENİ TURİZM SEZONUNA HAZIR

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığına yapmış olduğu ziyaretin ardından Liman Başkanlığını da ziyaret etti. Kaymakam Tanrıseven, Liman Başkanı Edip Ballıkaya'dan yeni turizm sezonu öncesi yapılan çalışmalar ve hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Tanrıseven'e iş ve işlemler hakkında bilgi veren Ballıkaya, yeni turizm sezonu için yapılan hazırlıkları büyük ölçüde tamamladıklarını söyledi. Başkan Ballıkaya, ''Yeni turizm sezonu öncesi, günübirlik ve saatlik teknelerin genel bakımları yapılıyor. Teknelerin yıllık vizeleri ve 5 yılda bir verilen belgeleri kontrol ediliyor. Kruvaze gemilerini, Gümrük Müdürlüğü ve Sahil Polisi ile karşılayıp gerekli işlemleri birlikte yapacağız. Yeni turizm sezonu öncesi vatandaşlara gereken kolaylıkları gösteriyoruz. Karşılaştıkları sorunların çözümü için de yardımcı oluyoruz'' dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN ''KURUMLAR UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞMALI''
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Kruvaziyer turizminin önemine değindi. Sahil ve limanlar konusunda Kaymakamlık, Belediye, Büyükşehir Belediyesi, Kolluk Kuvvetleri, Liman Başkanlığı ve ilgili tüm kuruluşların koordinasyon ve uyum içerisinde olması gerektiğini söyleyen Kaymakam Tanrıseven, turizm sezonunun hem işletmeler, hem de kruvaziyer turizmi açısından iyi geçmesi temennisinde bulundu. Kaymakam Tanrıseven  şunları kaydetti: ''Limanda hareketlilik olması Alanya turizmine katkı sağlayacaktır. 2015 yılı turizm sezonunda gelen gemiler ve turistler verilen hizmetten memnundu. Bu sene de geçen sene gibi özverili çalışmalıyız. 2016 turizm sezonunun Alanya'mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.''

GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ SEZON İÇİN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
Ziyaretlerin son durağında Gümrük Müdürlüğü'nü ziyaret eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Gümrük Müdürü Zuhal Hazar'dan kurumun yeni turizm sezonu için yaptığı hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Tanrıseven'in ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Gümrük Müdürü Zuhal Hazar, yeni turizm öncesi yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Gümrük girişlerinin aktif olduğu, gerek havalimanında gerekse yat limanı ile birlikte gümrük girişlerinde gereken çalışmaların yapıldığını belirtti. Sezonun açılması ile birlikte yoğun olan birimlere memur takviyesi yaparak yeni turizm sezonu için son hazırlıkları da tamamlayacaklarını söyleyen Gümrük Müdürü Hazar şunları söyledi:

''Yurtdışından gelen misafirlerimizi ilk karşılayanlardan birisi de gümrük personelidir. Sayın Kaymakamımızın da söylediği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güleryüzünü misafirlerimize göstereceğiz. Gümrük geçişlerinde kaçak eşya ve benzeri olaylara karşı teyakkuz halinde olacağız. Kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde vatandaşımıza ve turistlere gereken hizmetleri vereceğiz.''

TANRISEVEN ''GÜMRÜK TEŞKİLATI ÜLKE GÜVENLİĞİ VE EKONOMİSİ AÇISINDAN VAZGEÇİLMEZ''
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Gümrük Teşkilatının ülke güvenliği ve ekonomisi açısından vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirtti. Kaymakam Tanrıseven, “Özellikle kaçakçılıkla mücadele etmek ve kayıt dışı ekonominin önüne geçmek için Gümrük çalışanlarının görevlerini layıkıyla yapmaları gerekir. Yeni turizm sezonunda da  geçen sene olduğu gibi özveri ile çalışmalıyız. Gelen misafirlerimize güleryüzlü, nazik davranmalıyız'' dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN ''KURUMLARIMIZ YENİ TURİZM SEZONUNA HAZIR''
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, gerçekleştirmiş olduğu ziyaretlerin ve denetlemelerin ardından değerlendirmede bulunarak şunları kaydetti: ''Yeni turizm sezonu öncesinde gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretlerde, vatandaşlarımızın yeni sezona umutla baktıklarını gördük. Ziyaret ettiğimiz Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, Liman Başkanlığı ve Gümrük Müdürlüğü yeni turizm sezonu öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak, verimli bir sezon için gayret göstermektedirler. Hükümetimizin açıklamış olduğu turizm eylem planı çerçevesinde yeni sezona umutla bakıyoruz. Turizm eylem planı memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun. Yeni sezonda elbirliği ile çalışacağız. İyi ve verimli bir sezon geçirmemizi temenni ediyorum. ''