Kaymakam Ürkmezer Alanyalı kadın çiftçileri unutmadı

Kaymakam Ürkmezer Alanyalı kadın çiftçileri unutmadı
Alanya Kaymakamı Dr. Ürkmezer Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü nedeniyle Alanya’da ‘Avokadocu Ayşe’ markasıyla büyük bir başarıya imza atan tropik meyve üreticisi Ayşe Mecek’i ziyaret etti.

Dünya Kadın Çiftçiler Günü nedeniyle Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer Demirtaş‘daki kadın üreticileri ziyaret etti. Ürkmezer’e ziyareti sırasında İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar da eşlik etti. Ürkmezer ve Rüzgar tarımsal ve hayvansal üretimde emek veren, ülke ekonomisine katkıda bulunan tüm kadın üreticilerin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününü kutladı.

‘HERKES ŞİFA DEPOSU ALANYA AVOKADOSUNU TATMALI’

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kaymakam Ürkmezer, “Alanya'nın coğrafi işaretli ürünü ve ilçemizde yetiştirilen avokadolar lezzeti bakımından da tek. İlçemizde bu işi yapan kişilerden biri de Ayşe hanım. Yaklaşık 5 yıl önce 1 dönüm bahçesinde avokado ağacı yetiştirerek işini kurmuş. Bugün artık marka tescilini almış, yılda yaklaşık 250 bin avokado satışı yapan, çevresindeki kadınlara iş imkanı sunan bir konuma gelmiş. 37 yaşında 5 çocuk annesi olan Ayşe hanım vizyonu ile çevresindekilere güzel bir örnek. Sosyal medya ve internet sitesi üzerinden satış yaparak tüm Türkiye’ye Alanya avokadosunu gönderiyor. Kendisini, ona destek olan eşi Hüseyin beyi ve çocuklarını tebrik ediyorum. Herkesi Alanya'da yetişen özel ve şifa deposu meyvelerin tadına bakmaya davet ediyorum“ dedi.