Kaymakam Tanrıseven'den Kırsal Mahallelere Ziyaret

Kaymakam Tanrıseven'den Kırsal Mahallelere Ziyaret
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Daire Amirleri ile birlikte, Büyükşehir Yasası kapsamında köyden mahalleye dönüşen, Mahmutseydi, Türktaş, Süleymanlar, Dereköy Mahallelerini kapsayan bir ziyaret programı gerçekleştirdi.

Birim amirleri ile birlikte halkı bilgilendirmeye ve halkın sorunlarını dinlemeye devam etiklerini belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, geçen aylarda Alanya’nın doğu bölgesinde bulunan mahallelerde incelemelerde bulunarak sorunlarının çözümü için gereken girişimlerin yapıldığını ifade etti. Kaymakam Tanrıseven,  Kurum Amirleri ile birlikte bu defa da Alanya’nın batı bölgesinde bulunan mahalleleri gezerek, vatandaşların sorunları yerinde görüp, tespit etmek istediklerini ifade etti.

TANRISEVEN “"BİZE GELEMEYENLERİ DİNLEMEYE GELDİK"

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Alanya yalnız sahilden ibaret bir şehir değil elbette kırsalda da yaşayan insanımız var. Onların da sorunlarına eğilmeliyiz ve çözüm aramalıyız. Kent merkezinde olsun, kırsalda olsun Devletin bütün kurumları sizlerin hizmetindedir. Toroslardan Akdeniz sahiline kadar herkese eşit ve adil hizmet götürüyoruz. Bunun için vatandaşımızın sıkıntılarını dinlemek ve problemlerini imkanlar dahilinde çözümlemek amacıyla, Alanya’nın doğu mahallelerinde yaptığımız çalışmaların bir benzerini şimdi de batı bölgesini kapsayan, Mahmutseydi, Türktaş, Süleymanlar, Dereköy Mahallelerinde gerçekleştiriyoruz. Bizim anlayışımıza göre Devletin varlık sebebi vatandaşa hizmet etmektir" dedi.



TANRISEVEN “SİZE HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şunları kaydetti; “Alanya’nın en ücra köşesine ve  mahallesine ulaşarak vatandaşın ayağına gidip hizmetlerimizi sunacağız. Kaymakamlık olarak sizin huzurunuzu sağlamak, Devletimizin size sağladığı birtakım imkanları sizlere ulaştırmak için buradayız. Daire Amirlerimiz ile birlikte sorunlarınızı çözmek için elbirliğiyle çalışıyoruz. Bugün sizleri dinlemeye ve sorunlarınıza çözüm bulmaya geldik. Muhtarlar bize gelip sorunlarını anlatabiliyorlar ancak bize gelemeyen ve sorunlarını anlatamayan vatandaşlarımızla da görüşüp konuşmaya geldik. Devletin sizlere verdiği gerek sağlık, gerek tarım ve hayvancılık alanındaki teşvikler, gerekse orman ile ilgili yapılan hizmetleri anlatarak sizleri bilgilendirmek istiyoruz. ”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, başta mahalle muhtarları olmak üzere vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyerek gerekli notları aldırdı. Daire Amirine vatandaşların sorunlarını çözümü için gereken çalışmaların yapılması talimatını verdikten sonra,  sorunların elbirliği ile çözüleceğini söyledi.

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’den sonra söz alan Kurum Amirleri ise vatandaşın sorun ve isteklerini dinleyerek en kısa zamanda çözüme kavuşacağını belirttiler.



JANDARMA 24 SAAT GÖREVİNİN BAŞINDA

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Hati, yaptığı değerlendirmede “Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın asayiş ve güvenliği için, Jandarma 24 saat aralıksız bir şekilde hizmet vermektedir” dedi. 

RÜZGAR’DAN 30.000 TL HİBE MÜJDESİ

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, kırsala yönelik yapılan Devlet yardımları hakkında bilgi verdi. 5 dönümün altındaki araziler için dönümüne 100 TL  teşvik primi verildiğini ifade eden Tarım Müdürü Rüzgar, çiftçilere mazot, gübre, fidan desteği verildiğini ayrıca “0” faizle uygun şartlarda sera yenilemek için kredi imkanlarının sağlandığını belirtti. Hayvancılık alanında 18-40 yaş gurubu genç çiftçilere 30 bin TL hibe kredisinin müjdesini de veren Tarım Müdürü Rüzgar, “Gerek arıcılık, gerekse diğer hayvancılıklarla ilgili olarak makul bir proje sunulursa, 30 bin TL hibe şeklinde verilmektedir. Bize müracaat ederseniz biz üzerimize düşen görevi yerine getiririz” dedi.

YIKICI “ARAZİ DAVALARI İÇİN GEREKEN ÖDENEK AYRILDI”

Orman işletme Müdürü Cihat Yıkıcı, mahallelerinin orman açısından oldukça zengin olduğunu belirterek, Orman İşletme Müdürlüğü olarak yol çalışmalarında ve arazi sorunları ile ilgili gereken çalışmaların yapılacağına belirtti. Yıkıcı, orman mahalleleri ile ilgili eskiye dönük bir takım arazi davalarının olduğunu ve bunların çözümü için de gereken ödeneğin ek olarak Genel Müdürlük tarafından sağlandığını belirtti. Arazilerle ilgili sorunların da kısa sürede çözüme kavuşacağını ifade etti.



KETEM’DEN ÜCRETSİZ SAĞLIK KONTROLÜ

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Dilek Yüksel de, 7 Nisan-3 Haziran arasında Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğüne ait mobil ketem aracının mahalleri tek tek gezeceğini belirtti. Dr. Yüksel, Alanya KETEM, Obezite, ÇEKÜS VE AÇSAP birimleri tarafından ücretsiz kanser taraması, tansiyon, kan şekeri takibi, gebe bilgilendirme ve ana çocuk sağlığı ve beslenme konularında tüm mahalle sakinlerine eğitim ve tarama hizmetleri verileceğini söyledi. Mahalle Muhtarlarından gelecek olan sağlık ekiplerine çalışmalarında yardımcı olmalarını da isteyen Dr. Yüksel, her mahallenin mutlaka belirlenen program dahilinde taramadan geçeceğini belirterek muhtarlardan, belirlenen tarih ve saatlerin mahalle sakinlerine duyurulmasını istedi.
  
Ayrıca Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Namal da ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi yardım ve merkezi ödemelerle ilgili yapılan çalışmaları anlatarak mahallelerde ulaşılamayan ihtiyaç sahibinin kalmaması için gayret gösterdiklerini ve muhtarlarla koordineli bir şekilde çalıştıklarını anlatı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Yağdır da yapmış olduğu değerlendirmede, kırsal bölgelere yönelik aile hekimlerinin periyotlar halinde mahallelere gelerek sağlık tedavilerini yürüttüklerini anlattı. Aile hekimlerinin mahallelere haftanın belirli günlerinde geldiğini belirten Yağdır, personelin bütün gayretleri ile çalıştıklarını ifade etti.

Favoribahis

/>
KOÇ "YATIRIMLARIMIZ HIZLANACAK"

CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım Bölge Koordinatörü Uğur Osman Koç, kırsal mahalle sakinlerinin en önemli sorunu olan elektrik aksaklıkları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, kırsal mahalleleri belirli bir yatırım programı dahilinde eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yürüttüğünü anlattı.

Diğer Daire Amirleri de vatandaşlara kurumları ile ilgili bilgi verdikten sonra sorunların çözümü için çalışacaklarını söylediler.

KAYMAKAM TANRISEVEN'DEN ÖĞRENCİLERE ÖZEL İLGİ


Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Mahmutseydi Mahallesi ziyareti kapsamında Hamdullah Emin Paşa İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret etti.

1/A sınıfı ve 8. sınıf öğrencilerinin İngilizce dersine giren Kaymakam Tanrıseven, öğrencilerle yakından ilgilendi.

1. sınıf öğrencilerinin okuma dersinden sonra, 8. sınıfların İngilizce dersine giren Kaymakam Tanrıseven, öğrencilere dersleri hakkında sorular sordu. Kaymakam Tanrıseven, İngilizce dersi gören öğrencilere, "İyi İngilizce öğrenmeniz geleceğinize katkı sağlar. Bir dil bir insandır" dedi. Ayrıca Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Hamdullah Emin Paşa İlk ve Ortaokulu'nun Müdürünü ve Öğretmenlerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.



KAYMAKAM TANRISEVEN "GELENEKSEL EL SANATLARIMIZI YAŞATMALIYIZ"


Türktaş Mahallesi ziyareti sırasında Demirci Ustası Hasan Demirci'nin dükkânını da ziyaret eden Kaymakam Tanrıseven, Hasan Usta ile bir süre sohbet ederek kaç yıldır demircilik yaptığını sordu.

Türktaş Mahallesinde uzun yıllardan beri demirci ustalığı yaptığını belirten Hasan Demirci, mesleğini babasından öğrendiğini anlattı. Hasan Usta mesleğini çok sevdiğini ve uzun yıllardan beri bu mesleği severek yaptığını belirterek, “Şimdilerde kimseler bu mesleği öğrenmek istemiyor sayın Kaymakamım. Bu sanatında son temsilcileri galiba biz olacağız. Ayrıca ilk defada bir Kaymakam beni ziyarette bulundu. Bundan dolayı da çok mutluyum" dedi.

Yalnız şehir merkezinde değil kırsal kesimde de vatandaşın yanında olduklarını belirten Kaymakam Tanrıseven, "Allah sana uzun ömürler versin. Çok güzel bir mesleğiniz var. Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı yaşatmalıyız. Gençlerimize bu tür sanatları tanıtmalı ve yönlendirerek geleneksel ele sanatlarımızı sahip çıkmalıyız ve yaşatmalıyız" dedi.

Demirci Ustası Hasan Demirci günün anısına Kaymakam Tanrıseven'e keçiboynuzundan yapılma, el yapımı küçük bir çakı hediye etti.

"HOŞGELDİN KÖYÜMÜZE KAYMAKAM AMCA"

Türktaş Mahallesi ziyareti sırasında Demirci Ustası Hasan Demirci'nin dükkânına yapmış olduğu ziyaret sonrasında okuldan çıkan öğrencilerle karşılaşan Kaymakam Tanrıseven, öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Öğrenciler, Kaymakam Tanrıseven'i karşılarında görünce, "Köyümüze hoş geldin Kaymakam amca. Sizi burada gördüğümüz için çok mutlu olduk" dediler.

Öğrencilerin ilgisine kayıtsız kalmayan Kaymakam Tanrıseven, etrafını saran öğrencilerle sohbet edip şakalaştı. Kaymakam Tanrıseven, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Derslerinize çok iyi çalışarak, gelecekte sizler de bu ülkeye başarılı bir şekilde hizmet edin" dedi.

"KÖYÜMÜZDE İKİNCİ KEZ KAYMAKAM GÖRDÜK"

"KAYMAKAMI ÇOK SEVDİM"


Kaymakam Tanrıseven'nin ziyaretlerinin son durağı olan Dereköy'de karşılaştığı Ali dede ile yakından ilgilendi.

Dereköy sakinlerinden olduğunu söyleyen Ali Yıldız, "84 yaşındayım. Kaymakam bizim yanımıza kadar gelip isteklerimizi sordu. Böyle Kaymakamlara ihtiyacımız var. Kaymakam beyi çok sevdim. Bu yaşıma kadar köyümüze gelen ikinci Kaymakamsın. Artık Devletin Kaymakamı, Müdürleri ayağımıza kadar geliyor ve bizleri dinliyorlar. Allah sizden de onlardan da razı olsun" dedi.

Kaymakam Tanrıseven'in duygulu anlar yaşamasına sebep olan bu dakikalar, "Alanya Kaymakamı olarak ben ve Kurum Amirleri her zaman emrinizdeyim. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur" dedi.

MAHALLE MUHTARLARINDAN KAYMAKAM TANRISEVEN’E TEŞEKKÜR

Mahmutseydi Muhtarı Mehmet Kanmaz, Türktaş Muhtarı Mehmet Şahin, Süleymanlar Muhtarı Hüseyin Kurt, Dereköy Muhtarı Hüseyin Uysal da yaptıkları konuşmalarda Mahallelerinin sorunlarını, Alanya’daki Devletin en yetkili idarecisine iletebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’nin gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını ifade eden Muhtarlar “Devletin gülen yüzünü bugün yanımızda hissettik. Sorunlarımızın çözüleceğini inanıyoruz. Başta Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven olmak üzere Daire Amirlerimize teşekkür ediyoruz” dediler.

Mahalle ziyaretine, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Hati, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Orman işletme Müdürü Cihat Yıkıcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Namal, İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Yağdır ile birlikte Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Dilek Yüksel ve CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım Bölge Koordinatörü Uğur Osman Koç katıldı.