İsimleri tek tek okundu, mesai arkadaşları 'kalbimizde' dedi

İsimleri tek tek okundu, mesai arkadaşları 'kalbimizde' dedi
Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 28 kişi, mesai arkadaşları tarafından olay yerine karanfil bırakılarak anıldı.

Bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri okunurken çalışma arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Ankara'da 17 Şubat Çarşamba günü askeri servis aracına yönelik bomba yüklü araçla yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden 28 kişi, olayın gerçekleştiği yer olan İnönü Bulvarı Merasim Sokak'ta, Askeri İş Yerlerinde Görevli Kamu Çalışanları Sendikası (ASİM-SEN) tarafından anıldı. 'Terörü lanetliyoruz' pankartı ve Türk bayraklarının yer aldığı anma töreninde İnönü Bulvarı'na karanfil bırakıldı. Duaların edildiği törende, saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okunarak hep bir ağızdan 'Kalbimizde' denildi. Bu sırada bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin çalışma arkadaşlarının birbirlerine sarılarak ağladığı görüldü. Brandayla çevrilen olay yerinde emniyet güçleri görev alırken, polis barikatlarına Türk bayrağı asılarak karanfil takıldı. 

'ÜVEY EVLATLARI NE ACIDIR Kİ BÖYLESİ BİR TERÖR OLAYIYLA TANIDINIZ'

Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkanı Akif Tutkaç, saldırıyı kınayarak terörü lanetlediklerini belirtti. Saldırıda şehit olanların 'Türk Silahlı Kuvvetleri personeli' ve 'sivil vatandaşlar' diye ayrıştırılmasını doğru bulmadıklarını vurgulayan Tutkaç, şunları söyledi: 'TSK bağlısı iş yerlerinde aynı işleri, riskleri ve sorumlulukları paylaşıyoruz. Tersane, askeri karakol, hastane, askerlik şubelerinde görev yaptığımız işyerlerimize düzenlenen saldırılarda subay, astsubay ve uzman erbaşların yaşadıkları hayati tehlikenin tamamı biz kamu emekçileri içinde söz konusudur. 

Onlarca yıldır demokratik yollarla anlatamadığımız, aynı iş risklerini paylaştığımız gerçeğini hain bir terör eyleminin tüm ülke kamuoyuna göstermesi acımızı bir kez daha derinleştirmiştir. 17 Şubat 2016 tarihinde vuku buluna hain terör saldırısıyla birlikte TSK'da üniformasız aynı işyerinde görev yapan, TSK'nın her türlü imkan ve tesisinden mahrum bırakılan ama aynı servis araçlarında ölen biz üvey evlatları da ne acıdır ki böylesi bir terör olayı ile tanıdınız. Acımız büyük. Savunma İş Kolunda çalışan ve teröre kurban verdiğimiz tüm şehitlerimize rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz'

Kaynak: DHA