Hayvanseverler Dim Tv'ye Konuştu

Hayvanseverler Dim Tv'ye Konuştu
Alanya Mahmutlar'da hayvanlar katledilmeye devam ediyor. Yetkililer ise duyarsız kalmakta ısrarcı. Dün Alanya'da Dim Televizyonuna konuşan hayvanseverler ve Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Top çarpıcı açıklamalarda bulundu..

Alanya'da hayvanseverler ve hayvan hakları koruma dernekleri durumun ciddiyetinin her geçen gün arttığını, hayvan katletme vakalarının hunharca işlenen toplu katliamlar haline dönüştüğünü belirterek, yetkilileri görevlerini yapmaya davet ettiler. Son iki gün içerisinde Mahmutlar Mahallesi’nde 50 civarında kedi zehirlenerek öldürüldü. Kedilerin cansız bedenlerini bulan vatandaşlar duruma isyan ederken, telefonla ulaştıkları yetkililerin ise yardım taleplerini geri çevirdikleri ileri sürülüyor. Hayvanseverler ve hayvan hakları koruma dernekleri çalışanları ise kendilerinin de can güvenliği olmadığını, defalarca tehdit edildiklerini iddia ettiler. Hayvanseverler, kedi katliamı ve tehdit edilme iddiası ile ilgili televizyonda şu açıklamaları yaptılar.

Mehmet Ergün ( Orman Bakanlığı Yerel  Hayvan Hakları Koruma Görevlisi); "Hayvan hakları konusunda biz gönülüyüz, hayvan hakları konusunda da hukuksal olarakta mucadele etmekteyiz. Mahmutlarda sistematik olarak geçenyılda aynı şekilde bir Yerleşik bir Rus vatandaşının değişik bölgelere yayılarakzehirleme yaptığı tespit edildi, bu olayı arkadaşlarımızla yaptığımız çalışma sonrasında jandarmaya bildirdik fakat daha o olaydan bir sonuç alamadık. o gün katledilen kedi sayısı bölgelere yayılmış olarak 80 kadar varidi. Dört beş gün öncede Mahmutlarda üç güne yayılan ve üçgün içerisinde arkadaşlarımızdan aldığımız rapor sonrasında değişi,k bölgelerde 46 ya yakın kedinin öldüğünü bize beyan ettiler. kedilerin bağzıları vetenerliğe götürüldü kurtarılmaya çalışıldı  kurtarılamadı."

Mehmet Ergün Katledilen kedilerin farklı bir zehir kulanılarak öldürüldüğünü idda etti. Artık bu tür olayların yaşanmamasını isteyen Ergün; " Mahmutlar mahalesi Alanya Bölgesi için Kötü bir örnek oluşturuyor, daha bir kaç gün önce mahmutlarda güvercin besleyen bir kişi zevk olsun diye beslediği güvercinin kafasını kopartıyor, biz bu konda gerekli yerlere gerekli başvurularımızı yaptık. Bizim istediğimiz Mahmutlarda idarecilerin, Kaymakamlığın,Milliparkların ve Tarım müdürlüğünün insanları bilgilendirici çalışmalar yapmasını ve bu kedileri koruma altına alınmasını istiyoruz. Burda bir emek var bu emeğe saygı duymak lazım bakın burda ne güzel bir barınak yapılmış emek verilmiş bu emeğe saygı duymak gerekir, bir gün önce kedilerle fotoraf çektiriyorsunuz bir gün sonra yoklar" dedi

Ayşe Ömür Alemdar ( Tur Rehberi);  "Mahmutlar'da oturuyorum bu bölgenin insanıyım, elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Burda bir problemimiz var bu problem artık kangrenleşti. Mahmutlar'da zehirlenme olayları, sadece zehirlenme konuları değil bu memleketten gidin tehtidleri de alıyoruz. Bir buçuk sene içerisinde benim oturduğum mahallede elli tane kedi hem anneleri hem de yavruları katledildi. 5199 sayılı kabahatler kanuna göre elimizden başka birşey gelmiyor. Ceza kanunu olmadığı için bu durumlara düşmüş oluyoruz fakat duyarlı komutanlarımız ve savcılarımız ve gerçekten duyarlı insanlarımızla bir önceki zehirlenmeye çözüm getirdik. İnşallah kısa bir zaman içerisinde bu olayın da çözümünü gerçekleştireceğiz"

Türkan ÖKSÜZ ( Ev Hanımı); "On beş kedim vardı, kendi mahalemde burda besliyordum. Fakat malesef yarısını bulamadım yok nerde olduklarını da bilmiyorum. Bulduklarımdan birkaç tanesini veterinere götürdüm malesef çocuklarımı kurtaramadım. Artık gücüm kalmadı yıkıldım, dengem bozuldu. Sokakta çocukların ölüleri ile karşılaşıyoruz ve hiç bir şey yapamıyoruz. Bu katliama herkezin duyarlı olamsını istiyorum ve yardım istiyorum" dedi

Raşit Delikanlıoğlu ( Emekli Bankacı); "Evim hemen parkın karşısında altı yedi yıldır ben burda bu kediler ile ilgileniyorum, kedi evini bu hale getirdik ve kışa hazırladık. Bu kış kedilerimiz üşümeden rahat yaşayacak derken geçtiğimiz günlerde bu olay gündeme geldi. Hergün evimden sabah akşam buraya geliyor ve ilgileniyorum kırk derece ateşim olsa bile kedileri görmek ve beslemek için geliyorum. Geçenlerde geldiğimde kedi ölüleri ile karşılaştım ve hemen belediyeyi aradım " Bize yardımcı olun burda kedi ölümleri var" diye fakat belediye benim bu kedi ölümleri ile ilgili söylemlerime pek ilgi ve alaka göstermedi başka yerlere havale etti.  Alanya belediyesi ilgisiz kalınca ilçe Tarım Müdürü ile irtibata geçtim sağolsun ilgilendiler ve hemen üç tane veteriner gönderdi, gelen veteriner arkadaşlar ölümlerin gerçekleştiği yerleri incelediler. Ölü bir kediyi  alarak Konya'ya otopsiye gönderdiler biz de Konya'dan gelecek raporu bekliyoruz." diyen Delikanlıoğlu çevre esnafın kedi evini istemediklerini ve kendisini tehdit eden kişiler olduğunu iddia ederken, eğer bu kedileri buradan götürmez isek  kedi evini yakmakla tehtit ettiklerini iddia etti. Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Top ise kedi öldürme olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamada, yetkililerin gerekli araştırma ve çalışmaları yaptıklarını belirttirken,  "Allahın verdiği canı Allah alır eğer bilerek ve kasıtlı bir zehirleme var ise bunu yapanları kınıyorum" dedi. 

Televizyonda açıklama yapan hayvanseverlerin ardından duyarsız yetkililerin görevlerini yapmaya başlayıp başlamayacakları ise merak konusu..

İŞTE DÜN AKŞAM DİM TV'DE YAYINLANAN O HABER;