Gümrük Müdürü Mercanlı'dan Başkan Şahin'e teşekkür

Gümrük Müdürü Mercanlı'dan Başkan Şahin'e teşekkür
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı 26 Kasım 2019 Salı günü gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan, Alanya Gümrük Müdürü Orhan Mercanlı, gümrük müdürlüğü faaliyetleri konusunda meclis üyelerine bilgiler aktararak, “Yıllarca B sınıfı olarak hizmet veren Alanya Gümrük Müdürlüğümüz Başkanımız Mehmet Şahin’in girişimleri ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun destekleriyle 2017 yılında A Sınıfı Gümrük Müdürlüğü oldu. Şu anda A Sınıfının yanı sıra İhtisas Gümrük Müdürlüğü de olduk. Artık her türlü işlemler Alanya’dan yapılabiliyor. Ben buradan bir kez daha Sayın Başkanımıza ve Sayın Bakanımıza çok teşekkür ederim” dedi. 

ŞAHİN; “TÜM KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ”
ALTSO Meclis toplantısında yönetim kurulu faaliyetleri konusunda meclis üyelerine bilgiler aktaran Başkan Şahin, “Her ay meclis toplantılarımıza Alanya’mızda görev yapan kurum müdürlerimizi davet ediyoruz. Bugün de Alanya Gümrük Müdürümüz Orhan Bey davetlimiz olarak geldi. Alanya’mızın çıkarları doğrultusunda her kurumla olduğu gibi Gümrük Müdürlüğü’yle de iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Alanya’mızın ihtiyacı olan A Sınıfı Gümrük Müdürlüğü’nü Müdürümüzün talebi üzerine Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteğiyle Alanya’mıza kazandırdık. Buradan tekrar Sayın Bakanımıza verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ederim. Ayrıca,  Sayın müdürümüz Orhan Mercanlı’ya da Alanya’mıza yaptığı hizmetlerden dolayı ve nazik davetimize icabet ettiği için çok teşekkür ederim” dedi. 

ŞAHİN: “KAHVALTILI İSTİŞARE TOPLANTILARIMIZA BAŞLADIK”
6 yıldır meslek komiteleriyle gerçekleştirdikleri kahvaltılı istişare toplantılarına bu yıl da 3, 4 ve 19. Meslek gruplarıyla başladıklarını ifade eden Başkan Şahin, “Göreve geldiğimiz 2013 yılından bu yana her yıl üyelerimizle buluşmaya devam ediyoruz. Onların görüş ve önerileri, sorunlarının çözümü için elimizden gelen gayreti gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz. Üyelerimizin sorunlarının takipçisiyiz” dedi. 

ALTSO Akademi’nin 2019 Yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri’nin de Prof. Dr. Uğur Batı’nın konuşmacı olarak katıldığı ‘İş Dünyasında Kuşaklar Arası İletişim (X,Y,Z)’ semineriyle başladığına dikkat çeken Başkan Şahin, eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Başkan Şahin ayrıca, komite toplantıları, gerçekleştirilen ziyaretler ve toplantılar konusunda da meclis üyelerine önemli bilgiler aktardı. 

ŞAHİN; “KADINA ŞİDDETE HAYIR DEDİK”
Şahin ayrıca 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Alanya’daki bazı bilboardlarda hazırladıkları afişleri paylaşarak farkındalık yarattıklarını söyledi. ALTSO kadın Girişimciler Kurulunun talebiyle yaptıkları çalışmayı değerlendiren ALTSO Başkanı, “Kadınları toplumun en değerli bireyleri olarak görüyoruz. Onlar anne olmanın yanı sıra iş kadını rolünü de başarıyla yürütebiliyorlar. Kadınların hakları ne kadar çok ise o kadar ülkelerin gelişmişlik düzeyinin de arttığını dünyadaki örnekleri ile anlatmak mümkün. Kadının bedensel güçsüzlüğünden istifade eden her zihniyete karşıyız. Biz kadınları iş dünyasında daha çok görmek, onların ülkemizin gelişimine daha fazla katkı yapmasını istiyor ve destekliyoruz. Bu manada odamız kurullarında da bir başkan yardımcısı olmak üzere birçok iş kadınına yer verdik. Kadın Girişimciler Kurulumuz da aktif biçimde çalışıyor. Ben buradan ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Burcu Haboğlu Baba ve yönetimdeki diğer kadın arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”” dedi.

GÜMRÜK MÜDÜRÜ MECLİS ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ
ALTSO Kasım ayı olağan meclis toplantısına konuk olarak katılan Alanya Gümrük Müdürü Orhan Mercanlı da, meclis üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu. 

Gümrük Müdürlüğü’nün işleyişi konusunda bilgiler aktaran Mercanlı, Alanya Gümrük Müdürlüğü’nün B sınıfı olarak hizmet verirken, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in girişimleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da destekleriyle A Sınıfı İhtisas Gümrük Müdürlüğü olduğuna dikkat çekti. 

Mercanlı, “Ben tekrardan A Sınıfı Gümrük Müdürlüğü olmamızda büyük emekleri olan ALTSO Başkanımıza ve Dışişleri Bakanımıza çok teşekkür ederim. A Sınıfı olmamızın ardından Alanya Gümrüğünde her türlü işlem yapılabiliyor. Bazı işlemler için Antalya’ya veya Taşucu’na gidilirken, artık her işlem Alanya’mızda yapılıyor” diye konuştu.