Güleşken'in başı İsveç hükümeti ile dertte

Güleşken'in başı İsveç hükümeti ile dertte
Geçtiğimiz günlerde yaptığı yardım çağrısı ile Türkiye'nin gündemine oturan Leyla Güleşken'in başı İsveç hükümeti ile dertte.

İsveç'in Malmö kentinde yaşayan Leyla Güleşken, sosyal medyadan video kanalı ile babasının tedavi edilmediğini belirterek yardım isteyen ve Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçakla babası Emrullah Güleşken'in Türkiye'ye getirilmesini sağlayarak bir anda gündem olmuştu. Leyla Güleşken'in şimdi ise İsveç savcıları ile başı belaya girebilir. İsveç'te yayın yapan basın kuruluşları ve devlet yetkililerinin yaptığı açıklamalara göre, İsveçli yetkililer, Güleşken'in Türkiye'ye getirilmesinin siyasi bir reklama çevrilirken, İsveç'in imajının karalandığı gerekçesi ile Leyla Güleşken ve ailesi hakkında soruşturma başlattı. Çeşitli gazete ve TV kanallarında İsveç hastanelerinin babasını tedavi etmek istemediğini söyleyen Leyla Güleşken ise ifadesini değiştirdi. İsveç makamlarına verdiği ifadesinde; "Babam bu hastalığa yakalanınca İsveç'te kalmak istemedi, Türkiye'ye gitmeyi kendisi istedi, ben hastaneler almadı diye bir şey demedim, yanlış anlaşılma olmuş" şeklinde konuştuğu belirtildi. Öte yandan Güleşken ailesinin İsveç'ten sınır dışı edilmesi de gündemde. 

Konuyu sosyal medya hesabından doğrulayan ve tweet atan CHP Milletvekili Ebru Köksal'da ailenin sınır dışı edileceğini ifade etti. 

İŞTE KÖKSAL'IN TWEETİ: