Gaye Coşkun'dan basın açıklaması

Gaye Coşkun'dan basın açıklaması
Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, Kurban Bayramı hakkında basın açıklaması yaptı.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, Kurban Bayramı hakkında basın açıklaması yaptı. Gaye çoşkun basın açıklamasında: "

Toplumsal hayatımızda, kültürümüzde çok önemli yer tutan dini bayramlarımızdan biri olan, bir KURBAN BAYRAMI’na daha erişmenin sevincini yaşıyoruz. Bu sevinci, Akdeniz bölgesinin tüm dinamikleriyle ve bölgemizdeki basın camiasıyla paylaşırken, bazı uyarı ve hatırlatmaları da, bayram mesajımız aracılığıyla kamuoyunun dikkatine sunmayı amaçlıyoruz.

Yaklaşık iki yıldır çok zor bir dönemden geçiyoruz. Zorlu salgın şartları ve ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu bu süreçte, bir bayrama daha pandemi gölgesinde giriyoruz!.. Her ne kadar; gerek ekonomik çarkların işlemesi ve turizm hareketleri için gerek aşı çalışmalarının yaygınlık kazanmasıyla birlikte 1 Temmuz’dan itibaren yeni normalleşmeye geçsek te; virüs tehdidi güncelliğini koruyor...
Nitekim; korona virüsünün yeni türleri, varyantları, ‘Delta Plus’ pek çok ülkede, aşılara rağmen vaka artışlarına neden olmaya devam ediyor. Ve; böyle bir ortamda uzun bir bayram tatilinde, virüs tehlikesi Türkiye için tehdit olma potansiyelini sürdürüyor. Sonbahar’da yeni vaka artışları sonra yeniden kısıtlamalara, sınırlandırmalara maruz kalmamak için, virüs gerçeğini unutmadan, bayram’da maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, sevdiklerimizi, toplumu koruyalım!.. 
Bayram sevincimiz, Kovidbayramı’na dönüşmesin!..

Basın sektörü, yerel basın da; bayrama çok sıkıntılı bir konjönktür’de giriyor. Ağustos 2018’den bu yana  tam üç yıldır döviz, sürekli artan kur fiyatları nedeniyle girdi maliyetleri sorunu ile boğuşan yerel basın, pandemi dönemi ile birlikte gelirlerin de iyice azaldığı bir süreci yaşıyor. Salgının en çok olumsuz etkilediği alanların başında, basın-medya-iletişim sektörü geliyor. 
Ekonomik sorunlar yumağı içinde ayak’ta kalma, hayat mücadelesi veren Anadolu basını, tüm bunların üstüne tasarruf tedbirleri genelgesi ile sarsıldı! Daha önce de pek çok kez, kamu otoritesinin açıkladığı tasarruf önlemleri paketine, ilk kez ‘basın-yayın giderleri’ altında özel bir başlık açılarak,  kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin gazete abonelikleri ve reklamlarına, tasarruf adı altında sınırlandırmalar getirilmesi, Türk basınının geleceği açısından büyük bir tehdit oluşturmaktadır! Zaten; ekonomik problemler ile boğuşurken, artan girdi maliyetleri, azalan gelirler, pandemi şartları derken, bir de basına yönelik tasarruf kararları, yerel basın için büyük bir yıkım olmuştur. 
Demokrasinin, çok sesliliğin kalesi olan Anadolu medyasının var olabilmesi, yeni teknolojik gelişmelere, yeni medya düzenine adapte olabilmesi, kendini geliştirebilmesi için öncelikle ekonomik yönden güçlü olması gerçeğini bir kez daha hatırlatıp, yerel basına desteklerin ve teşviklerin verilmesi gerektiğini dile getiriyor, bayram tadında bir bayram  diliyoruz!.." dedi.