Expo 2016 Antalya Görsel Şovun Provası Yapıldı

Expo 2016 Antalya Görsel Şovun Provası Yapıldı
Açılışına saatler kalan Expo 2016 Antalya’da görsel şovun provası yapıldı.

Açılışına saatler kalan Expo 2016 Antalya"da görsel şovun provası yapıldı. Gösteride, temsili bir şakayık çiçeğinin tomurcuklanması ile gün doğumu arasında bir benzerlik kurularak hayatın döngüsü canlandırıldı. Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı (AIPH) Bernard Oosterom, Binalar, çiçekler ve atmosfer muhteşem dedi.

Türkiye"nin ilk EXPO"su olma özelliği taşıyan EXPO 2016 Antalya, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından görkemli bir törenle açılıyor. Açılış öncesi EXPO 2016 Antalya sergi alanında hazırlıklar son hızıyla sürüyor. Bir yandan ülke bahçelerinde son bakımlar yapılırken, diğer yandan da açılış gecesinin provaları sürüyor. EXPO 2016 Antalya"nın 9 kişilik onursal jürisi ise ülke bahçelerini tek tek gezerek puan verdi. Jüri, EXPO 2016"nın açık kalacağı süre boyunca temmuz ve eylül aylarında olmak üzere 2 kez daha bahçeleri gezerek en iyi bahçeyi seçmek için not verecek. Alanda gördükleri bahçelerden çok etkilendiklerini söyleyen Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vincente Loscertales, bahçelerin peyzajı ve genel düzenleri açısından EXPO 2016 Antalya"nın unutulmaz bir sergi olacağını söyledi.

FANTASTİK MİRAS

EXPO 2016 Antalya"nın bugünlere gelmesinin çok uzun bir sürecin sonunda olduğunu hatırlatan Loscertales şunları söyledi: Uzun bir periyot oldu ama bu serginin geleceğe bırakacağı miras da çok uzun yıllar sürecek. Antalya için düşünecek olursanız burası yalnızca bir turistik cazibe alanı değil Antalya halkının da keyifle gezebileceği bir park oldu. Kongre merkezini düşünecek olursanız da burada kenti dünyaya açacak birçok etkinlik yapılacak. Bu da Antalya için fantastik bir miras. Türkiye"nin markalaşması açısından da bunu önemli bir kampanya olarak görebilirsiniz.

AIPH BAŞKANI"NDAN MUHTEŞEM YORUMU

Onursal Jüri içerisinde yer alan Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı (AIPH) Bernard Oosterom da bahçeleri çok beğendiğini söyledi. A1 kategorisinde bir EXPO için yüksek standartta botanik zenginliğe ve ağaçlara ihtiyaç olduğunu belirten Oosterom, Binalar, çiçekler ve atmosfer muhteşem. Alanın geneli böyle ama her bahçenin de temsil ettiği ülkenin özelliklerini yansıtan kendi atmosferi var. Bu nedenle çok sevdim. Bahçeleri profesyonel isimler dizayn etmiş. Bahçelerin içine çok özel ağaç ve çiçekler koymuşlar dedi.

Onursal jüride yer alan AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe ise EXPO 2016 Antalya sergi alanı içerisinde yer alan bahçelerin dünyanın birçok farklı ülkesinin özelliklerini sergilediğine dikkat çekti. Alanı gezenler açısından farklı ülkeleri tek bir alanda keşfetmenin muhteşem bir deneyim olacağına değinen Briercliffe, Bahçelerin kalite standartları gerçekten çok yüksek. İnsanlar da baktıklarında bunu zaten görecekler. İnanıyorum ki bu alan çok popüler olacak. Bu da EXPO"yu en özel yapan şey burada dünya bir araya gelecek. Antalya için de kendisini dünyaya göstermek için çok iyi bir fırsat ifadelerini kullandı.

AÇILIŞ GÖSTERİSİNDE GÖRSEL ŞÖLEN YAŞANACAK

Görkemli bir törenle açılacak EXPO 2016 Antalya"nın açılış gösterisinde muhteşem bir görsel şov yaşanacak. Gösteride, temsili bir şakayık çiçeğinin tomurcuklanması ile gün doğumu arasında bir benzerlik kurularak hayatın döngüsü canlandırılacak. Şakayık terası önünde gerçekleştirilecek gösteri Sertab Erener"in EXPO için bestelediği şarkıyı seslendirmesiyle başlayacak. Gösteri boyunca yüzlerce çocuk sahnede rengarenk kostümleriyle değişik danslar sergileyecek. Gösteri süresince pyro ve lazer şovlar, video mapping ile su gösterisi eşliğinde coşku doruğa çıkacak.

SERTAB ERENER"DEN EXPO 2016"YA ÖZEL BESTE

Sertab Erener"in açılış gecesi seslendireceği EXPO 2016 Antalya için özel bestelediği şarkının sözleri şöyle:

Sıralanmış dağlar, gökyüzüne doğru

Ovalardan geçer, nehirlerin yolu

Mevsimlerin yönü, başlatıyor günü

Ötüşünce kuşlar, yeni bir gün başlar.

Güneş doğar yine, açar ya çiçekler

Hayatın sırrını, taşır gibi güne

Çocukların bu dünya

Bu dünya çocukların - ANTALYA