Erhan Çınar’dan öğretmenlere destek

Erhan Çınar’dan öğretmenlere destek
Tatile çıkarılan öğretmenlerin maaş alamayacak olmasına Erhan Çınar tepki gösterdi.

Alanya eski Ülkü Ocakları Başkanlarından Erhan Çınar, okulların tatil olması ve öğretmenlere verilen izin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kendisine bu konu ile ilgili çok fazla telefon geldiğini belirten Çınar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Şu an 85 bin ücretli öğretmen verilen idari izinle yani korona tatiliyle artık ücretlerini alamayacaklar. Çünkü mevzuata göre ücretli öğretmenler ancak derse girerse ücret alabiliyor.

Eğitimde zor şartlarda çalışan ücretli öğretmenlerinde aynı şekilde zorunlu idari tatillerde ücret alabilmesi gerekir. Normal şartlarda asgari ücret kadar bile ücret alamayan ücretli öğretmenler; devletin yaptığı zorunlu idari tatillerde dahi ücret almamaları ayrı bir haksızlık ve mağduriyettir.

Ücretli öğretmenler de ev geçindiriyor, ödemelerini çalışacağı süreye göre ayarlıyor, peki tatil devam edip ücretleri yatmazsa bu ödemeleri kim yapacak! Kimse isteyerek tatil yapmıyor.

Bu haksızlığın ve mağduriyetin giderilmesi mümkün olmayan bir konu değildir. Herseye gücü yeten devletimizin, halkının her kesiminin mağduriyetinin gidereceginden eminim.”