En başarılı ilçe belediye başkanları listesinde Yücel ilk 20’de

En başarılı ilçe belediye başkanları listesinde Yücel ilk 20’de
SONAR Araştırma Firması’nın gerçekleştirdiği en başarılı ilçe belediye başkanları listesinde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel 13. sırada yer aldı.

SONAR Araştırma Firması Türkiye’deki yüksek nüfuslu 20 büyükşehrin ilçeleri arasındaki en başarılı belediye başkanlarını belirleyen bir anket düzenledi. 147 ilçe belediyesini kapsayan ankette katılımcılara, “Genel olarak düşündüğünüzde ilçe belediye başkanınız sizce başarılı mıdır? Başarısız mıdır?” diye soruldu.

İLK ÜÇ DE Kİ İSİMLER
Araştırma sonucunda yüzde 76.5 oran yakalayan Adana Çukurova’nın CHP’li Belediye Başkanı Soner Çetin birinci, yüzde 73.6 oran ile Konya Karatay’ın AK Partili Belediye Başkanı Hasan Kılca ikinci ve yüzde 71.2 oy olan İzmir Çiğli’nin CHP’li Belediye Başkanı Utku Gümrükçü üçüncü oldu.

İKİ ANTALYA İLÇESİ VAR
Listeye Antalya’dan Döşemelatı Belediye Başkanı Turgay Genç 6. sıradan ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel 13. sıradan dahil oldu. Turgay Genç vatandaşlar tarafından yüzde 68.2 başarılı bulunurken, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’de yüzde 59.5’lik oranı ile listeye girmeye hak kazandı.

CHP ÜSTÜNLÜK SAĞLADI
İlk 20’si yayımlanan listede CHP’den 9 isim AK Parti’den 7 isim var. MHP’den 2 İYİ Parti’den ise 1 belediye başkanı 20 kişilik listede kendilerine yer buldular.

İŞTE O LİSTE: