EMITT'te Alanya rüzgarı

EMITT'te Alanya rüzgarı
Bu yıl 25-28 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan, dünyanın en önemli turizm fuarları arasında ilk 5’te gösterilen EMITT’te Alanya Belediye Başkanı ve ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel kalabalık bir ekiple tanıtım çalışmalarına başladı..

EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, bu yıl 22'nci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bugün itibariyle başlayan ve 28 Ocak tarihine kadar sürecek fuarda Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Belediyesi işbirliğinde 63 metrekarelik özel bir Alanya standı açıldı. Alanya'dan çok sayıda turizmcinin yanısıra ALTAV Başkanı da olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile ALTİD Başkanı Burhan Sili, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da fuara bizzat katılarak çalışmalara destek verdi.

102 ÜLKEDEN KATILIMCI BULUNUYOR
Bugünle birlikte 3 gün daha tanıtım çalışmalarının yürütüleceği fuarda Alanyalı temsilciler özel hazırlanan stantta görüşmeler yürütecekler ve misafirlerini ağırlayacaklar. 102 ülkeden bin 676 davetli tur operatörünün katıldığı fuarda sıcak satışlar da yapılıyor. Öte yandan stanta ziyarete gelen misafirlere ise Alanya’yı tanıtıcı broşür, promosyon malzemeleri, Alanya su kabağı, ipek kozasından yapılmış hediyelik eşyalar ve Alanya muzu dağıtılacak.

'FUAR MÜJDELERLE BAŞLADI'
Fuarın ilk gününe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alanya Belediye Başkanı ve ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, "Fuar çok büyük bir heyecanla başladı. Daha açılışından itibaren müjdeler almaya başladık. Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş, sektörü yakından ilgilendiren müjdeler verdi. Bunlardan en önemlisi de Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nı da (GZP) kapsayan yakıt desteği konusunda oldu. Düşük sezonda acentalara verilen uçuş desteği bin 500 dolardan 9 bin dolara çıkarıldığının müjdesini Bakanımız Kurtulmuş verdi. Öte yandan Alanya'nın bir diğer turizm kolu kruvaziyere de yolcu başına 25 dolar olan desteğin 45 dolara çıkarıldığını büyük bir sevinçle öğrendik" dedi.

'2018'DE YÜZLER GÜLECEK'
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili de şunları söyledi: "EMITT bu yıl 22'nci kez kapılarını açtı. Biz de 22'nci kez yani açıldığı günden bu yana fuara katılım gösteriyoruz. Uluslararası düzeyde gerçekleşen ve dünyanın en saygın ilk 5 fuarı arasında gösterilen bir fuar olması itibariyle oldukça önemli bir fuar. Türk turizmi adına bu ayrı bir parantez. Fuarın iç pazar adına da büyük bir önemi var. İç pazar tüm destinasyonlar için olduğu gibi bizim için de önemli. Hele ki iki yılda geldiği şu nokta itibariyle iç pazar vazgeçilemez gözardı edilemez boyutta. Bu noktada da ilk iki günü profesyonellere olmak üzere 4 gün boyunca sürecek fuarda sıcak satışlar için de temaslarda bulunulacak. Oteller ve acentalar arasında talebe göre pazarlıklar ve planlamalar yapılacak. İlk gün için şunu söyleyebiliriz ki 2018'de çok daha iyi günler göreceğimizin sinyallerini alıyoruz."