E-bordro hizmetinden nasıl yararlanabilirim?

E-bordro hizmetinden nasıl yararlanabilirim?
E-bordro hizmeti sayesinde memurlar maaş bilgilerine koalyca ulaşıyor. E-bordro hizmeti sayesinde devlet kurumlarına giderek maaşlar hakkında bilgi almak tarih oluyor. E-bordro hizmetinin detaylarını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Kamu kurumlarında veya devlet dairelerinde çalışanlar için maaşlarını gösteren belgeye maaş bordrosu belgesi denmektedir. Bu belgede hangi aylarda ne kadar maaş aldığınız, hangi aylarda ikramiye aldığınız ve hangi aylarda niçin maaşınızda kesintiye gidildi gibi bilgilerin hepsi yer almaktadır. Yani maaş bordronuz ile birlikte şu ana kadar almış olduğunuz tüm maaşların bilgisine ulaşabilirsiniz. Günlük hayatımızda gerekli olmasa da bazı yerlerde maaş bordrosu gerekli olabilir. Bazı başvurular sırasında veya bankadaki işlemler sırasında bu belge sizden istenebilir. Bu yüzden bu belgenin önemi yüksektir. Eğer özel bir şirkette çalışıyorsanız maaş bordronuza iş yerinden alabilirsiniz. Devlet dairesinde veya kamu kurumlarından herhangi birisinde çalışıyorsanız maliye kurumlarından maaş bordronuzu elde edebilirsiniz. İnternet teknolojisinin gelişmesinden sonra maaş bordronuza internet üzerinden de ulaşabilirsiniz. 

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ! 

 EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! 

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Önceden E-Bordroya internet üzerinden şifresiz bir şekilde erişebiliyorduk. Maliye Bakanlığına bağlı olan Muhasebat Genel Müdürlüğünün internet uygulamasından şifresiz bir şekilde E-Bordronuza ulaşılabilmekteydi. Ama Maliye Bakanlığı bu hizmeti kaldırarak şifresiz bir şekilde E-Bordroya ulaşmayı kaldırmıştır. Artık E-Bordronuza internet üzerinden E-Devlet sistemi aracılığı ile ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir.E-Bordronuza ulaşabilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine de şifresiz bir şekilde giriş yapamazsınız. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekecektir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra giriş sayfasına girerek sisteme girebilirsiniz. Sisteme girdikten sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümde bütün internet uygulamaları yer almaktadır. Bu internet uygulamaları arasından Maliye Bakanlığını bulduktan sonra alt bölümlerinden Maliye Bakanlığı e-bordro hizmeti seçeneğini seçmelisiniz. Bu şekilde E-Bordronuza ulaşabilirsiniz.