Dünya Etnospor Konfederasyonu'ndan Rektör Kalan'a ziyaret

Dünya Etnospor Konfederasyonu'ndan Rektör Kalan'a ziyaret
Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Sekreteri Sami Serdar, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’a ziyarette bulundu.

Geleneksel spor ve oyunların bilinirliklerinin artması ve yaygınlaşmasına yönelik faaliyetlerde bulunan ve 2017 yılında İstanbul’a taşınan uluslararası bir kurum olan Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun Genel SekreterSami Serdar ile Etnospor Direktörlerinden Ömer SokurALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Etnospor Kültür Festivali’nin Alanya’da yapılmasına yönelik konularda istişarelerde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Kalangeleneksel sporların yaşatılmasını çok önemsediklerini vurgulayarak, etkinliklere ALKÜ olarak ev sahipliği yapabileceklerinin altını çizdi.

Rektör Kalan, ziyaretlerinden dolayı Genel Sekreter Serdar’a teşekkür etti.

ETNOSPOR NEDİR?
Etnospor, günümüz spor oyunlarının artan bir şekilde sanayileştiği, kurumsallaştığı ve başarının tek bir gösterge olduğu bir zamanda geleneksel kültürlerin muhafaza edildiği yerel kimliklere özgü çok sayıda elementi bünyesinde bulunduran spor aktivitelerinin genel bir tanımıdır. Etnosporlar, Aba GüreşiAşık OyunlarıAtlı CiritAtlı OkçulukKökbörüKuşak GüreşiMangalaMas Güreşi, Şalvar Güreşi, YabusameYağlı Güreş ve Yaya Okçuluğundan oluşmaktadır.