Dolandırıcıların Yeni Yöntemine Dikkat!

Dolandırıcıların Yeni Yöntemine Dikkat!
Dolandırıcıların yeni yöntemine Dikkat.. Dolandırıcılar Vatandaşların kimlik bilgilerini ele geçirerek icra yoluyla tuzak kuruyor..

Dolandırıcılar Vatandaşların kimlik bilgilerini ele geçirerek icra yoluyla tuzak kuruyor. Dolandırıcılar, yaklaşık 50 liralık bir masrafla hiçbir şeyden haberi olmayan vatandaşlara yönelik ilamsız icra takibi başlatıyor.

İlamsız Takip nedeniyle ödeme emrini alan vatandaşlar, 7 gün içinde itirazda bulunmayanlar, İcra ve İflas Kanunu'na göre, borcu kabul etmiş sayılarak, para cezası ödemek zorunda kalıyor.

Dolandırıcılar daha önceden belirledikleri vatandaşların kimlik bilgilerini ele geçiriyor dolandırıcılar, icra dairelerine giderek, ilamsız icra takibi için başvuruda bulunuyor ve tuzak başlıyor. 

Bu tür başvuruların kabul edilmesi için herhangi bir belge, borç kağıdı, fatura veya mahkeme kararına gerek duyulmadığını bilen dolandırıcılar, yaklaşık 50 liralık masrafla hiçbir şeyden haberi olmayan vatandaşların adreslerine ödeme emri yollatıyor.

Bu emri alan vatandaşlar, borçları olmadığını veya bir yanlışlık yapıldığını düşünerek, icra takip işlemine itirazda bulunmuyor. 

İcra ve İflas Kanunu'na göre 7 gün içinde itiraz yapılmadığı takdirde borcu kabul etmiş sayılan vatandaşlar belirtilen para cezalarını ödemek zorunda kalıyor. İlgili icra dairelerinde yasal süresinde itiraz eden vatandaşlar ise herhangi bir ücret ödenmeden mağduriyeti giderebiliyor.

7 gün içinde itiraz hakkınız var !

Ödeme emrinin size tebliğinden itibaren 7 gün içinde icra dairesine itirazda bulunmazsanız yasal olarak borcu kabul etmiş sayılıyorsunuz ve takip kesinleşiyor.
Ödeme emri tebligatını alıp süresi içerisinde itiraz edildiği takdirde icra müdürlüğünce takip durduruluyor. Alacaklı tarafın, alacağını ispat etmek adına itirazın iptali ve takibin devamı talebiyle mahkemede dava açması gerekiyor. Dolandırıcılar, gerçek alacakları olmadığından, bunu ispat edemeyeceklerinden veya deşifre olmak istemediklerinden dolayı itirazın iptali davası açmıyorlar. unutmayın karşılaştığınız bu tür dolandırıcılık yöntemlerine Dikkat edip bu tür durumlarda mutlaka size gelen ödeme emri tebligatları zaman geçirmeden gerekli işlemleri yaptırmanız yararınıza olacaktır !!!!

Siyasi Danışman Fevzi Aydoğdu