Dökme Su İle Değirmen Dönmez..

Dökme Su İle Değirmen Dönmez..
Kuzey Alanya susuz bir yaz mevsimini daha karşıladı. Yıllardır yapılan yatırımlara rağmen mahalleye su yeterli verilemiyor. Asat bölgeye yatırım için karar aldı ancak kısa vadeli çözüm için de depolara su taşınıyor. Antalya'dan getirilen tankerler Kuzey Alanya’ya günde 60 ton su taşıyor.
Her yaz su sorunu ile gündeme gelen Kuzey Alanya'da bu kez susuz kalan mahalle Sugözü oldu. Kütürüp Mevkii'nde susuz kalan vatandaşlara ise su takviyesi tankerle yapıldı.

Bölgeye ulaşan su mahalle halkının ihtiyacını karşılamayınca Asat çareyi taşıma suda buldu. Antalya'dan getirilen özel tanker Kurşunlu’da bulunan günde su deposuna 60 tonu aşkın su taşıyor.

Susuz yazda yetersiz yağmur, artan sıcaklar ve kullanımdaki fazlalık etkili oldu. Kaynak suları azalınca tabir yerindeyse dökme suyla ihtiyaçların giderilmesini amaçlandı.

Susuzluktan mahalle halkı Asat'ı sorumlu tuttu. Asat görevlileri ise bazı vatandaşların içme suyundan sulama yaptığını savundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi kalıcı çözüm için de bölgede yeni su hattı çalışması yapıyor.