Dimçayı'nda Sular Yükselecek

Dimçayı'nda Sular Yükselecek
Dim Çayı Barajı'ndaki biriken fazla sular salınacak. Dimçayı barajı ile deniz kısmı arasında bulunan işletmelerin can ve mal güvenliği için dikkatli olmaları istendi. Baraj suları salınıyor..
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü, "Baraj Emniyeti" ile ilgili bir basın duyurusu yayınladı. Yayınlanan basın duyurusunda şunlar belirtildi;

"Bölge Müdürlüğümiz sınırları dahilinde bulunan Dim Barajı ve HES. İnşaatı işi 16 Kasım 2009 tarihinde tamamlanarak rezervuarda su tutulmaya başlanmış ve 10 Temmuz 2010 tarihinden itibaren santralde elektrik enerjisi üretimine başlanmıştı. Bilindiği üzere yağış sezonuna girildiğinden ve ilerleyen zamanlarda da Dim havzasının üst kotlarına yağacak olan karların zaman içerisinde erimeye başlaması ve bölgede zaman zaman mevsim normalleri üzerinde meydana gelen yağışlar sebebiyle, Dim Barajı'na gelen suların debisinde zamanla önemli artışlar oluyor. Baraj emniyeti açısından rezervuara gelen suyun fazlası, gerekli görüldüğü zamanlarda ve hatta yaz aylarında bile rutin olarak baraj vana odalarında yapılması muhtemel bakımların yapılacağı zamanlarda dip savak vanaları açılmak suretiyle dere yatağına bırakılacak. Barajın işletme programı çerçevesinde veya muhtemel bakım işleri yapılacağı zaman dere yatağına su bırakılması esnasında ikinci bir uyarı yapılmayacak. Bu nedenle dere yatağındaki dere seviyesi zaman zaman yükseleceğinden baraj ile deniz arasında yer alan işletme sahanızda, dere kesiti içerisinde mal ve can emniyeti bakımından müşteri kabul edilmemesi, dere içerisinde sudan etkilenebilecek olan makine, araç ve gereç ile masa, sandalye, oturma grupları gibi her türlü malzeme ve müştemilatın kaldırılması, dere içerisinde hiçbir şekilde beton şedde gibi sabit yapılar yapılmaması, yapılmış olanların kaldırılması, can ve mal emniyeti bakımından, işletme sahanız içerisinde gerekli tedbirlerin alınması, aksi takdirde herhangi bir olay vuku bulduğunda, her türlü maddi, manevi sorumluluk işletmelere ait olacağı hususunda bilgilerinize arz ederim."