Demokrasi ve Şehitler Mitingi Canlı Yayın

Demokrasi ve Şehitler Mitingi Canlı Yayın
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye genelinde başlatılan 'Demokrasi Nöbetleri'nin sonuncusu olarak düşünülen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ev sahipliğinde Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla bugün saat 17.00'de gerçekleştirilecek.
Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne vatandaşlar gelmeye başladı. Mitinge saatler olmasına rağmen alana gelen vatandaşlar, kürsüye yakın bölgelerde yer kapabilmek için alandaki yerlerini aldılar. Yenikapı'da metro istasyonunun duvarlarına darbe şehitlerinin fotoğrafları asıldı. Yenikapı'daki miting alanında ise 'Türk bayrağı dışında bayrak açmayın, kurallara aykırı döviz ve flama taşımayın' anonsu yapılıyor.

Mitinge sanatçılardan oyunculara, internet fenomenlerinden radyoculara, sporculardan ekran yüzlerine 500 kişilik ünlü kadrosu sahneye çıkacak.

5 TEKNE VE VALE HİZMETİ

Ünlü isimler çevrede oluşabilecek trafik yoğunluğu sebebiyle etkinlik alanına deniz yolu ile gelecek. 500 kişiyi taşıyacak olan 5 tekne Etiler Bebek'ten kalkıp Yenikapı'ya ulaşacak. Ünlüler için 25 kişilik bir vale ekibi de Bebek'te hizmet verecek.

İŞTE KATILACAK ÜNLÜLERDEN BAZILARI

Türkiye'nin demokrasiye olan inancının tüm dünyaya gösterileceği şölene katılacak ünlüler arasında Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Kenan İmirzalıoğlu, Yılmaz Erdoğan,Arda Turan, Hande Yener, Ümit Besen, Mustafa Sandal, İpek Acar, İrem Derici, Rafet El Roman, Enbe Orkestrası, Ferhat Göçer, Hayko Cepkin, Burcu Güneş, Kibariye, Özgün,Ahmet Özhan, Ziynet Sali, Türkan Şoray, Gülşen, Bengü gibi yüzlerce isim var.

TBMM'de grubu bulunan partilerden HDP'nin davet edilmediği mitinge, ilk olumlu yanıt MHP lideri Devlet Bahçeli'den gelmişti. Mitinge katılmayacağını ve heyet göndereceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, partisinin MYK toplantısı kararıyla katılım sağlayacaklarını açıklamıştı.

CHP lideri, Binali Yıldırım'ı arayarak mitingde, dev Atatürk posteri asılmasını ve Dombra'nın çalınmaması taleplerini iletmişti.

Miting öncesi parti liderleri teşkilatlarına gönderdikleri genelgelerde, siyasi çekişmeden uzak durulması, partiler üstü bir miting olacağından başka hiçbir söyleme, slogana müsaade edilmeyeceğine yönelik uyarılarda bulundu.

Konuşma sırası belirlendi

Mitingde 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve isimlerinin ekrana yansıtılacağı bir film gösterimi yapılacak. Film, İngilizce alt yazılı olarak sunulacak. Ayrıca şiirler okunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile parti liderlerinin alana gelişiyle asıl programa geçilecek. İstiklal Marşı ile başlayacak program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam edecek. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez öncülüğünde dua edilecek.

lk konuşmayı, programda değişiklik olmadığı takdirde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli yapacak. Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sonra da Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım konuşacak. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla miting tamamlanacak.