Demirci: 'Hal arazisinin kullanım alanı şahıslara ait'

Demirci: 'Hal arazisinin kullanım alanı şahıslara ait'
CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci, oto galericilerin Alanya Sebze ve Meyve Hali’ne talip olmasını değerlendirdi. Demirci, “Halin kullanım alanının tamamı yollar hariç şahıs arazisi, burada belediyelerin bir tasarrufu olmaz.” dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası 14’ncü Komite Başkanı Ahmet Sünbül, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak Alanya Sebze ve Meyve Hali’ne talip olduklarını dile getirmişti. Oto galerilerin apartman altlarında olmasının yasaklanması nedeniyle hal taşındıktan sonra oraya Galericiler Sitesi yapma düşünceleri olduğunu ifade eden Sünbül, konuyla ilgili olarak Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile görüşeceklerini ifade etmişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci, konuyla ilgili olarak soruları yanıtladı. 

“TAMAMI ŞAHIS ARAZİSİ”
Hal arazisinin kullanım alanının tamamının şahıslara ait olduğunun altını çizen Demirci, “Alanya Sebze ve Meyve Hali’nin yollar dışında kalan alanının tamamı şahıs arazisi durumunda. Yollar belediyeye ait arazilerden terk edilmiş durumda. Yani hal taşındıktan sonra belediyelerin arazi için bir tasarrufu kalmıyor. Galericiler Sitesi yapılabilmesi için şahıslar ile anlaşılması gerekiyor.” diye konuştu.

“İMAR DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİR”
Arazi sahipleri ile anlaşıldığı zaman da sürecin sona ermeyeceğini dile getiren Demirci, “Halin olduğu bölge imar planında Sebze ve Meyve Hali olarak görünüyor. Yani arazi sahipleri ile anlaşıldıktan sonra imar değişikliği gerekiyor. Bölgenin Galericiler Sitesi olması ile ilgili tasarının hem Alanya Belediyesi hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinden geçmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

“HAL KESİNLİKLE TAŞINACAK” 
Son günlerde halin taşınmayacağı ile ilgili dedikoduları da cevaplayan Demirci, “Türkler Mahallesi’ndeki yeni hal inşaatı devam ediyor. Kesinlikle Alanya Sebze ve Meyve Hal’i taşınacak. Şuan bunun ilgili olumsuz bir durum yok” İfadelerini kullandı.