Demir: 'İnternet kafeler açılsın, kahvede oyun oynansın'

Demir: 'İnternet kafeler açılsın, kahvede oyun oynansın'
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, korona virüs ile mücadelede normalleşme sürecinde internet kafelerin açılması için hala bir kararın çıkmaması ve açılmasına izin verilen kahvehanelerde oyun oynamanın yasak olmasına tepki gösterdi.

Demir ayrıca, özellikle turizm esnaflarına yönelik bugüne kadar gönderdikleri taleplerin karşılanmadığını vurgulayarak “Gözle görülür hiçbir yardım yapılmadı” dedi. 

“NEDEN HÂLÂ İNTERNET KAFE KAPALI?”  
İnternet kafe ve oyun salonlarının 1-15 Haziran arasında açılmasını beklediklerini ancak açılmadığını ve ne zaman açılacağına dair hâlâ bir kararın olmadığını söyleyen Demir, “Esnafın durumu çok kötü. Dükkanlarının kirasını ödeyemeyen, iş yapamayan esnaf ya kapatıyor ya kredi çekiyor. Kapatan esnaf da 10 bin liralık bilgisayarları, çaresizlikten 5 bin liraya elden çıkarıyor. Oyun salonları tehlikeli görünüyor ama virüsün bulaşmayacağı nadir yerdir. Çünkü bilgisayarlar arasında paravan var, yakın temas yok. Kapalı yerlere de maskesiz girmiyoruz. Klavye ve mouse’lar her müşteriden sonra temizlenecek. Her işletme normale dönüyor. Neden hâlâ internet kafeler kapalı?” dedi. 

“KAHVEHANELERİN AÇIK OLMASININ ANLAMI YOK”
Demir, berber, kuaför ve güzellik salonlarının hijyen kurallarına uyduğunu ve bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirterek artık sakal tıraşı, makyaj, kalıcı makyajın da serbest olmasını talep etti.  Kahvehanelerde de gerekli hijyen kurallarına uymak kaydıyla oyun oynanmasına izin verilmesi gerektiğini söyleyen Demir, “Çünkü müşteri kahvehaneye stres atmak, vakit geçirmek için gidiyor. Oyun oynatmazsan kahvehanenin açık olmasının bir anlamı yok” diyerek İçişleri Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanlığına seslendi. 

“GÖZLE GÖRÜLÜR HİÇBİR YARDIM YAPILMADI”
Demir, açıklamasının sonunda şu ifadelerde bulundu: “Özellikle Turizm esnaflarımıza yönelik bugüne kadar göndermiş olduğumuz talepler karşılanmadı. Gözle görülür hiçbir yardım yapılmadı. Turizm esnaflarına yönelik yeni bir paket hazırlanarak bu esnaflarımızın yok olmaması yönünde acil olarak bir çalışma yapılması gerekiyor. Bu esnaflarımızın ailelerine bakabilmeleri için ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için mutlaka yeni projeler geliştirilip o insanlara yardım yapılması gerekiyor. Ticaret Bakanımızdan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımızdan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan ivedilikle sorunlarımız konusunda yardımlarını bekliyoruz.”