Cimrin, Trafik Kazalarına Değindi

Cimrin, Trafik Kazalarına Değindi
Alanyalı Turizmci Şükrü Cimrin, Facebook üzerinden yaptığı paylaşım ile Alanya'nın kanayan yarasına dokundu..

ALTAV ve ALTİD Yönetim Kurulu Uyesi, Alanya Belediyesi Meclis Üyesi, Turizmci Şükrü Cimrin, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"Elim bir trafik kazası sonucu önceki gün hayatını kaybeden Hüseyin Sert amcanın taziyesine gittim bu akşam.

Geriye doğru bakınca son haftalarda trafik kazalarında kaybettiğimiz gencecik öğrenci kardeşlerimizi, Hüseyin Amca gibi büyüklerimizi düşündüm.

Yollarımız ne kadar büyüse ve ulaşım ağımız genişlese; bindiğimiz araçlar ne kadar güçlü olursa olsun, kazaların önüne geçemiyoruz. Yayalarımızı koruyamıyoruz. Motosiklet kullananlar kask takmıyor. Kask taksa da aynı motosiklette arkasındaki eşinde ve çocuğunda kask olmuyor. Yine motorlar kavşak yerine refüjleri kullanıyor kestirme olsun diye.

Araçlar 70 km/h hızla gitmesi gereken Mahmutlar'da 120 ile gidiyor. Alanya Çevre Yolu daha farklı değil. Örnekler çok...

Safari jiplerine hiç girmiyorum bile onlara binen herkes Allah'a emanet. 4x4 ATV turlarında bugüne kadar tur firmasında çalışanların kask taktığını görmedim.

Okullarda trafik ile ilgili ciddi eğitimler verildiğini biliyorum. Üyesi de olduğum Alanya Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Cumhur Amca ()'nın ve gönüllü ekibinin bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar gelecek nesillerimiz için çok değerli.

Eşim Minna ile bu gibi toplumsal konuları çok konuşur ve tartışırız. Finlandiya'da buna benzer konuları hep kampanyalar ile çözdüklerini anlatır. Konu ile ilgili doğru hazırlanmış bir bilinçlendirme kampanyasının kısa sürede sonuç verdiğini söyler. Tabii ki Finlandiya'daki bireylerin eğitim düzeyi ile bizimkiler aynı değil. Nitelik ve nicelik olarak farklılıklarımız var. Yine de sorunlar ve alınmak istenen sonuçlar benzer.

Bunları da gözönünde bulundurarak Alanya'da acilen bir kampanya başlatılmasını vatandaş olarak gerekli görüyorum.

İçinde Alanya Basınının da olacağı, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Alanya Belediyesi ve Büyükşehir Zabıta Birimleri, Jandarma, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Üniversitelerimiz, muhtarlarımızın da olacağı, bilinçlendirme ve denetimin içiçe olduğu bir çalışma gelişen ve büyüyen Alanya'da can kayıplarının önlenmesi ve trafik kazalarının azaltılmasında büyük rol oynayacaktır.

Ya hiçbir sorun yokmuş gibi davranacağız ya da birşeyler yapacağız.

Burada itici ve sürükleyici güç olması açısından en büyük rolü değerli Alanya Basınının üstleneceğini düşünüyorum.

Konunun takipçisi olacağız."