Çanakkale Müzesi Alanya AVM'de

Çanakkale Müzesi Alanya AVM'de
Tarihçi Ahmet Uslu tarafından projelendirilen Çanakkale Müzesi Alanya'da ki AVM'de ziyaretçi akınına uğradı müze Türkiye'yi karış karış gezerek Mardin'den Diyarbakır'a gidecek.

Çanakkale Cephesi'nde Anadolu insanının verdiği var oluş mücadelesini anlatan  Çanakkale Müzesi Alanya'da ziyaretçi akınına uğradı. Çanakkaleli Tarihçi Ahmet Uslu tarafından projelendirilen  Çanakkale Müzesi'nin sergilendiği açık müze bugün Alanya AVM de sergilendi. 

Alanya AVM 'de sergilenen 103 yıllık şavaş malzemelerinin 1000 aşkın eserin sergilendiğini söyleyen Müze Koordinotörü Cengiz Yavuzaslan Türkiye'de ilk defa Çanakkale Müzesinden getirdiğimiz. Yeni nesil üzerinde Çanakkale ruhunun oluşmasına katkı sağlayan Çanakkale destanını anlatan fotoğraflar, mektuplar, hatıralar, mermiler, savaşta kullanılan alet ve envanterlerden oluşan  bin parça bulunuyor. Müzede yaralanan bir askerin tedavisinin yansıtıldığı özel bölümle havada birbirine çarparak iç içe geçmiş mermilerin sergilendiği bölümler; düşman kuvvetleri ile Türk askerinin imkânlarını kıyaslamaya imkân sağlayacak ayakkabı, elbise ve silahlar sergileniyor.
Sergimiz 20 Ocak'ta başlayıp 26 Ocak'ta sona erecek. Alanya'dan Manavgat, Antalya ve en son olarak Türkiye'de ilk defa Doğu Bölgesi olan Mardin Van, ve Diyarbakır'a gideceğiz dedi.