Başkan Yücel’den esnafa müjde

Başkan Yücel’den esnafa müjde
Alanya Belediyesi Haftalık Encümen Toplantısı’nda konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Korona virüsü sonrasında belediyenin tüm kiracılarının mart ve nisan ayında yapacakları ödemeler mayıs ayına ötelendi’’ dedi.

Alanya Belediyesi Haftalık Encümen Toplantısı, birim amirleri ve encümen üyelerinin katılımıyla Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında bugün gerçekleştirildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel koronavirüsü sonrasında belediyenin tüm kiracılarının mart ve nisan ayında yapacakları ödemelerin mayıs ayına ötelendiğini söyledi. Encümen sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, ihalerle, gerekli birimlerden gelen konuları değerlendirdiklerinin altını çizdi. Yücel, “Gerek bölgemizde, ülkemizde ve uluslararasında olan Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve şu anda nerdeyse tüm dünyaya yayılan virüsle ilgili tüm dünyadaki yaşamın nerdeyse durma noktasına geldiği bir durumdayız. Biz de gerek ülkemizde hem kendi sağlığımız için hem de toplum sağlığını ilgilendiren konularda ve uluslararasında çok büyük bir zarar oluşturmadan kendi bölgemizde çözümler üretmeye çalışıyoruz. Çok şükür bugüne kadar bölgemizde görülmemesine rağmen ülkemizin değişik yerlerinde görülmesine rağmen devlet olarak çok iyi önlemler alarak, şu anda dünyada bunu en az hisseden ülkelerden biriyiz. Biz de yerel yönetim olarak bugüne kadar bu kapsamda mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz de belediye olarak üstümüze düşen kısa vadede yapılacak olan tüm etkinlikleri, tiyatroları, seminerleri, organizasyonları, toplantı gibi bazı spor salonlarında olimpik havuz, spor salonu gibi servis hizmetleri gibi tüm toplu etkinlikler ve programlar iptal oldu. Kütüphaneleri de iptal etmekle beraber ödünç kitap alabiliyorlar ve içeriye girmemek şartıyla bir de nikah dairelerimizde sadece nikah yapacak şahıslar ve 2 şahidi ancak alabiliyoruz. İçişleri Bakanlığımızı yayınladığı genelgeye göre de şehrimizde bulunan kolluk kuvvetleriyle birlikte hem polisimizin hem jandarma hem de zabıta ekibimizle birlikte faaliyet görülen ve insanların toplu olarak bulundukları lokantalar, kafeler, nargile salonları, kapalı çocuk alanları, çay bahçeleri, hamamlar, saunalar, müzik ve eğlence yerleri, barlar, kahvehaneler, dernekler, spor alanları emniyet güçleri ve zabıta ekipleri iş birliğinde kapatılmışlardı. Hem de şu anda sıkı bir denetim olarak hep birlikte bu faaliyetlere son verilip koordineli bir şekilde kolluk kuvvetleri ve zabıta ekipleri birlikte çalışmakta. Şu anda belediyemizde hem ilk eğitim alan çocuğu olan kadın yaşlılarımız, kronik hastalar, 60 yaşın üzerindekiler, rahatsızlıkları olanlar izinliler” dedi.Şehirle ilgili tüm dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini belirten Yücel, toplu olan yerlerde, güzergahlarda, caddelerde, sokaklarda hijyen çalışmalarının sürdüğünü aktardı. 

'MAYIS AYINA ÖTELENDİ'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün açıkladığı ekonomi paketi hakkında konuşan Yücel, “Biz de yerel yönetim olarak kendi imkanlarımız doğrultusunda Alanya Belediyesi’nin tüm kiracılarına mart ve nisan ayında yapacakları ödemelerle ilgili kendileri müracaat etmeleri halinde mayıs ayına ötelendi. Bu durumun ülke bazında devam etmesi durumunda daha da elimizden gelen ihtiyaç duyulduğu zaman daha da öteleyebileceğiz. Yatırmak isteyen de olursa onlara da yatırma demeyiz. Bir önlem olarak da belediyeye diğer borçları olanlar ve belediyeye ödeme yapacak olanlar da yeni başlattığımız bir uygulamayla kredi kartından online sistemiyle ödemelerini belediyeye yapabilecek” dedi.

YÜCEL’DEN İLK TENEFFÜS SEFERBERLİĞİNE DESTEK 
Ayrıca 81 ilde 81 ilkokulda ilk teneffüste bizden kampanyasına destek vereceklerini söyleyen Yücel, “Biz de Alanya Belediyesi olarak 81 ilde 81 okulda biz de ilk teneffüste Alanya muzunu dağıtma kararını aldık. Öğrencilerimize katkı sağlamak isteriz” ifadelerini kullandı. 

‘MAĞDUR OLMAMAK İÇİN KAÇAK YAPILARDAN UZAK DURUN’
Kaçak yapılarla mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini belirten Yücel, “Defalarca bunu basın, sosyal medya yoluyla, encümen ve meclise gündemine taşımamıza rağmen hala daha şehrimizde bu kurallara riayet etmeyen vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlar sanırım 20 Şubat 2020’de Resmi Gazete’de yayınlanan 31045 sayılı İmar Kanunu ile ilgili maddeden bilgileri yok. Gerçekten cezalar eskiden yapı sınıflarına göre sınıflandırılıyordu. Son uygulamalarda çok büyük ve caydırıcı cezalarla karşılaşmak zorunda kalacaklar. Nedenini sorarsanız artık cezalar arsanın rayiç bedeli ve arsa payları üzerinden yapılmakta. Hem Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusuna, akabinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirilmek zorunda ve bu cezaların da artık tapuya da şerh düşüleceğini bilmedikleri için bu gibi uygulamalar yapılıyor. Artık tapuya da şerh düşürmekle birlikte artık insanlarımızın ticari faaliyetleri bile etkilenecek. Kredi kullanmasında hepsini etkileyecek. Biz bunları kanunen yapmak zorundayız. Önemle arz ederim ki vatandaşlarımızın artık kaçak yapılardan uzak durmalarını ve yapmamalarını bir kez daha uyarmak istiyoruz. Sonucunda hem kendileri hem de bizler mağdur olmak istemiyoruz” diye konuştu.

“GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR TAMAMEN DURDURULDU”
Otellerin durumu hakkında da bilgiler veren Yücel, “Şu anda biliyorsunuz ki son olarak virüs İngiltere ve Rusya’da çıktı. Onlar da kendi ülkelerinde  uygulamaya geçti. 17 Nisan’a kadar tamamen giriş ve çıkışlar her tarafta durduruldu” dedi.

“MÜZİK RUHSATLI OLANLAR KAPATILDI”
Bazı restoranların açık olduğu ve kapalı olanlarla aralarında kıstas bulunup bulunmadığı sorulan Yücel, “Restoranlarda müzik eğlencesi ruhsatı olanlar tamamen iptal. Bazıları şehir lokantaları tamamen açık olma zorunluluğu var.  İnsanların sosyal ihtiyaçlarını karşılamaları için. Şu anda bizde kayıtlı olan eğlence, müzik ruhsatı olanların tamamı kapatıldı” ifadelerini kullandı.

‘İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN’ 
Dünya ve ülke gündemindeki artan korona vakalarına karşı Alanya’daki son durum sorulan Yücel, “Burada sadece vatandaşlar kendi sağlığını değil, toplumun sağlığını düşünmek zorunda. Bugüne kadar devletimizin koyduğu kurallara hepimiz riayet etmek zorundayız. Biz kendi sağlığımız çok önemli ama başkalarının sağlığını da çok düşünmek zorundayız. Burada toplumsal rahatsızlıklardan kaçınmalıyız. Bununla birlikte milletimizin ortak örf, adetler, ortak değerleri var. Bu değerlere saygı duyarak, koruyarak ama bunlardan bazılarından cenazeler, düğünler gibi ortak değerlerimizden biraz ödün vermek zorundayız. Çünkü biz ülke politikamız önce insan. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın politikasıyla bunu kendimiz de daha dazla sahiplenerek biz devletimizin koyduğu kurallara riayet ediyoruz. Şu anda gerek kamu kurum kuruluşları gerek yerel yönetimler bunların hepsi için de gerekli olan her şey yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür. Bizim devletimizin önden aldığı bazı kararlar şu anda bu hastalığın hem yavaş ilerlemesinde hem de geç erimesi sebebiyle bugünkü geldiğimiz noktayı da görüyoruz. Şu anda ülke olarak en büyük hassasiyetimiz virüs. Biz en fazla zamanımız bununla geçiriyoruz. Önce sağlık, önce insan” dedi.

“ATATÜRK CADDESİNDE TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTACAĞIZ”
Atatürk caddesindeki refüj daraltma düzenlemeleriyle ilgili soruyu da cevaplayan Yücel, “Herkesin bakış açısına saygımız var. Biz her zaman için sosyal mutabakattan yanayız. Yüzde 51’in doğru olduğuna inanarak yüzde 49’un da hakkını da savunarak bugüne kadar işlemlerimiz budur. Bundan sonra da bu olacaktır. Yapıldığı zaman projemizin ne kadar sağlıklı şekilde ilerlediğini hep birlikte göreceğiz. Bu yaptığımız çözüm geçici bir çözüm. Atatürk Caddesi ile ilgili projelerimizi bir yıl içerisinde tüm kamuoyuyla paylaşacağız.  Şu anda en kısa çözüm olarak şunu söyleyeyim. Trafik yoğunluğunu düşürmek. En az yüzde 40 yoğunluğu azaltmak” ifadelerini kullandı. 

‘HEDEFİMİZ ÖRNEK BELEDİYE OLMAK’
16 Mart’ta SONAR Araştırma şirketi seçimlerden bir yıl sonra İstanbul hariç 20 büyükşehirdeki en başarılı ilçe belediyeleri anketi yayınlanmıştı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, başarı listesinde yüzde 59,5 oran ile 13’üncü sırada yer almıştı. Araştırmayı değerlendiren Başkan Yücel, "Başarılarımızı zamanla daha da göreceğiz. Bu araştırmadan hiçbirimizin haberi yoktu. Bizim bile haberimiz olmadan ilk 13’lere girebiliyorsak demek ki bir şeyler üretiyoruz. Çalışıyoruz. Hedefimiz daha da üst sıralara çıkmak. Örnek bir belediye haline gelmek. Yaptığımız projelerle, uygulamalarla, sosyal içerikli veya temel altyapı, üst yapı projeleriyle daha doğrusu mutlu insanların en çok yaşadığı bir şehir hayalimizdi. Bunu sağlayabildiysek ne mutlu bize” dedi.