Başkan Yücel Merkez Mahalle muhtarlarıyla buluştu 

Başkan Yücel Merkez Mahalle muhtarlarıyla buluştu 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, muhtarlarla sık sık gerçekleştirdiği istişare toplantılarına devam ediyor. Alanya Kültür Merkezi’nde merkez mahalle muhtarları ile bir araya gelen Başkan Yücel, Alanya merkeze yapılacak projelerle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, merkez mahalle muhtarları ile Alanya Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Başkan Yücel’e Alanya Belediye Meclis Üyeleri Nuri Tokuş, Mustafa Sünbül, Kerim Ertekin, icracı müdürlüklerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Karamut ve birim müdürleri eşlik etti. Toplantıya Bektaş, Büyük Hasbahçe, Çarşı, Dinek, Fığla, Güllerpınarı, Hacet, Hisariçi, Kadıpaşa, Küçük Hasbahçe, Saray, Sugözü, Şekerhane, Tepe, Tophane muhtarları ile Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Yüksel katıldı.

“SİZ GELMEDEN, BİZ SİZE GELİYORUZ”

Vatandaş ile belediye arasında köprü vazifesi gören muhtarların hizmetlerin doğru tespiti için önemli bir rolü olduğunu ifade eden Başkan Yücel, “Pandemi sürecinde boş durmadık, pandemiye rağmen büyüdük, mazeret üretmedik. Hizmet,  proje ve çalışmalarımıza devam ettik. 2014’te göreve geldiğimizde de ilk istişarelerimizi muhtarlarımızla yapmıştık, vatandaşın bir sorunu olduğu zaman ilk sizi bulur, biz de ilk sizi buluyoruz. ‘Vatandaşın eksiği nedir, ne istiyor?’ diye. Her zaman siz bizi arayın istemedik, siz gelmeden biz size geldik.” dedi.

“20 MİLYON DOSYA ALANYA’DA ARŞİVE EKLENECEK”

Arşiv projesi için 13 milyon lira harcandığını aktaran Başkan Yücel, “Bundan sonra Alanya’nın geçmişine ve geleceğine dair her şey dijital ortamda olacak. Muhtarın attığı veya atacağı her imza görünecek. 20 yıl önce verdiğiniz dilekçeler, imzalar, yaptığı hizmetler dahil kelime kelime her şey görünecek. Şehrin milli manevi kültürel değerlerini öne çıkarıyoruz. Burada 20 milyon dosya taranıp işlenecek, şu an 9 milyon civarına ulaştık.” diye konuştu.

“KENT ARŞİVİ PROJEMİZLE TARİHİMİZ KİMLİK KAZANACAK”

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Alanya Belediyesi Akademik Araştırmalar Merkezi işbirliğinde yürütülen çalışmalarının kente kimlik kazandıracağını belirten Başkan Yücel, “Kent Arşivi Projesi için üniversite ile 7 yıldır çalışıyoruz. Kent Arşivi Projesi için Herbaryum’u yukarıya Kale’ye Kayhanlar Evi’ne taşıyacağız. Herbaryum’u taşındıktan sonra günde en az bin kişi ziyaret edecek. 1840’a kadar kim nerede yaşamış, beyliklere kadar herkes geçmişini öğrenebilecek. Kısaca insanlar geçmişini de geleceğini de bilecekler.” şeklinde konuştu.

MUHTAR ÖNER: “YENİ PRESTİJ CADDESİ BAŞKANIN USTALIK ESERİ OLDU”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından kente kazandırılmaya başlanan prestij caddelerinin giderek daha işlevsel ve daha önemli hale geldiğini ifade eden Kadıpaşa Mahalle Muhtarı Hasan Öner, “Prestij Caddeleri ilk yapımına başlandığında bisiklet yolundan dolayı başkanımızın başını ağrıttı ama bugün herkes öneminin farkına vardı. Başkanımızın ilk yaptığı prestij caddesinin bugünün geldiği hali herkes görüyor. Son yapılan ve bana göre başkanımızın ustalık eseri olan Saray Mahallesi ile Kadıpaşa Mahallesi arasındaki yeni prestij caddesi yapılanların en güzeli oldu. Her şehre örnek olabilecek önemli bir makyaj. Peyzajla ilgili de belediyemiz tam bir marka. Kentin ne olduğunu içine girince, halkıyla konuşunca, esnafıyla konuşunca anlarsınız. Şehrin girişinden bakınca her şey görünüyor. Elikesik Kavşağı’nda yapılan düzenleme. Efsane bir şey olacak. Oraya bir Yörük çadırı koyalım. Bu şehre güzel dokunuşlar yaptınız. Alanya’ya gelen herkesten ‘Alanya geçen sene böyle değildi, çok güzel olmuş’ cümlesini duyuyoruz. Her yıl gelen insan bile farklı bir dokunuş olduğunu görüyor. Burada herkesin emeği var, sayenizde kenti elbirliği ile güzelleştiriyoruz” dedi.

“PRESTİJ CADDELERİ EN GÖZDE CADDELER HALİNE GELDİ”

Prestij caddelerinin önemini gelen geri dönüşlerle daha da anlaşıldığını belirten Başkan Yücel, “Biz prestij caddelerine başlamadan önce orada bir sürü dükkan kiralık tabelası asılı bekliyordu. Şimdi var mı kiralık dükkân? Bulamazsınız. Bisiklet yolunu çizmeye başladığımız zaman bize oradaki esnaflar tepki göstermişti, şimdi o caddelerin değeri arttı, herkes bize teşekkür ediyor. Bugün herkes Hollanda’ya özeniyor, biz Hollanda kalitesini buraya getirmeye çalışıyoruz. 10 sene önce Hollanda’da bisikletin 10 katı araba vardı bugün arabanın 10 katı bisiklet var. Bisiklet kültürünü Alanya’da yaymaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“KUZEY ALANYA’NIN YOL VE İMAR SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ”

Kuzey Alanya’da yaşanan ulaşım, ışıklandırma ve imar sorunları için ekip olarak çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Yücel, “Dinek Mevkii’nde 50 hatta 60 yıldır süren imar sorununu çözdük. Kütürüp-Sugözü bölgesinde 15-20 yıldır devam eden imar sorununu çözmek için çalışmamız devam ediyor. Şu an önceliğimiz olan 30 metrelik yolun açılarak Yayla yolundan gelen vatandaşın direkt Türk Telekom Kavşağına ulaşmasını sağlayarak trafik akışını rahatlatmak.” diye konuştu.

“KENT MEYDANI PROJESİNDE İHALE AŞAMASINDAYIZ”

“Yeni belediye sarayımızı yılsonuna kadar bitirmeye çalışıyoruz” diyen Başkan Yücel, taşınma işlemlerinin ardından kent meydanını oluşturmak için İskele Begonvil ile Ziraat Bankası arasında kalan bölümü 1. etap, Ziraat Bankası ile Harbour Restoran arasında kalan bölümü ise 2. etap olarak ihaleye çıkıp yeniden düzenleyeceklerini söyledi. Taşınma işlemleri başlayana kadar ikinci etabın ihale işlemlerini bitirmeyi planladıklarının altını çizen Başkan Yücel, “Mevcut binanın ek bölümlerini yıkıp ana binayı sergi alanlarına, konser amaçlı kullanılabilecek temsil ve ağırlama alanına çevirmek istiyoruz. İki etap için de hazırlıklarımız tamam, ihale aşamasındayız” dedi.

“KESİNTİSİZ BİSİKLET YOLU MEYDANA KADAR ULAŞACAK”

Kargıcak’tan Payallar’a kadar uzanacak Kesintisiz Bisiklet Yolu Projesi’nin Kent Meydanı’nda birleşeceğini söyleyen Başkan Yücel, “Doğuda yapımını büyük ölçüde tamamladığımız bisiklet yolumuzu kent meydanımıza ulaştıracağız. Hiçbir müdahale olmadan, araç yoluna inmeden bisikletine binen bir kişi merkezden Kargıcak’a kadar ulaşımını sağlayacak. Aynı zamanda Batıya 10 milyon liraya varan bedeli Türkler-Payallar tarafında bisiklet yolu ve peyzaj düzenlemesini hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“OTOPARK SORUNUNA NEŞTERİ CUMA PAZARI İLE VURACAĞIZ”

Yıkılan Cuma Pazarı’nın yerine yapılacak tesisi kısa zaman içerisinde hayata geçirip hem şehrin artan otopark sorununu çözeceklerini hem de kütüphane, 7 sinema salonu gibi sosyal alanlara olan ihtiyaçları kökten çözeceklerini söyleyen Başkan Yücel, “İhale aşamasında olan bir başka projemiz de burası. Cuma Pazarı projesine de kazmayı bu yıl vurup kısa sürede tamamlamak istiyoruz.” dedi.

HİSARİÇİ MAHALLE MUHTARI BAYRAK: “KALE ÇAĞ ATLADI”

Hisariçi Mahalle Muhtarı Mustafa Bayrak, Alanya Kalesi’ne yapılan yatırımlar için Başkan Yücel’e teşekkür ederek, “8 sene önceki Kale ile şimdiki Kale arasında büyük fark var. Kale adeta çağ atladı. Eskiden ormanların, çalıların arasından geçemezdik. Turistler yürürken kaybolurdu. Şimdi geldiği durum ortada. Yürüyüş yollarıyla, restorasyonlarla, son düzenlemelerle Kale bambaşka bir görünüme kavuştu. Teleferikle de hem ziyaretçi sayısı arttı hem de güzel bir görünüme kavuştu. Başkanımız bize altın bir çağ yaşatıyor. Allah başkanımızdan razı olsun.” dedi.

KALEYE 4 MİLYON TL’LİK KAMERA YATIRIMI

Başkan Yücel de, “Alanya Kalesi’nde Yemek Müzesi ve Bedesten’in restorasyonlarının tamamlandığını ve kısa süre sonra ziyarete açılacağını söyledi. Alanya Kalesi’ne güvenlik amaçlı kamera yatırımı yapılacağını da açıklayan Başkan Yücel, “Restorasyon çalışmalarını arttırdığımız Kale’mizi daha güvenli hale getirmek için çalışmalarımız var. Şu anda kent genelinde 900 kameramız var. Alanya Kalesi’ne 4 milyon TL değerinde güvenlik amaçlı yeni kamera sistemleri kuracağız. Kültürümüzün hayat bulduğu, tarihimizi yansıtan Alanya Kalesi’nde yaşanabilecek olası aksaklıkların önüne geçmek istiyoruz” dedi.