Başkan Yücel Alanyalıları Yalnız Bırakmadı

Başkan Yücel Alanyalıları Yalnız Bırakmadı
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çanakkale gezine katılan ve İstanbul’da yaşayan Alanyalıların organize ettiği “Alanyalılar Gecesi”ne katıldı. Yücel, “İstanbul’da yaşayan Alanyalılar olarak birbirinizi unutmadığınızı ve burada Alanya kültürünün sürdürüldüğünü görmekten dolayı memnuniyet duydum” dedi.

Alanya Belediyesi’nin katkıları ile Alanya Kent Konseyi tarafından bu yıl 5.si organize edilen Çanakkale Gezisi’nin 4. gününde Eyüp’teki tarihi Feshane’de Alanyalılar Gecesi düzenlendi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın desteği ile düzenlenen geceye Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geziye katılan vatandaşlar ve İstanbul’da yaşayan Alanyalılar katıldı.

Gezinin 4. günü Çatalca Alaiye Şehitliğini ziyaret eden vatandaşlar, Alaiye Taburundaki Alanyalı şehitleri ziyaret ettiler. Şehitlikteki törenin ardından Sultanahmet Cami ve Ayasofya’yı ziyaret eden ekip; bu yıl 2.’si düzenlenen Alanyalılar Gecesi’nde İstanbul’da yaşayan Alanyalılar ile Eyüp’teki tarihi Feshane’de bir araya geldi.

Alanya Kent Konseyi ve Başakşehir Belediyesinin katkıları ile Eyüp’te düzenlenen geceye yoğun katılım yaşandı. Geceye Alanya’dan katılan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve hemşehrileri ile yakından ilgilendi. Gecede, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal birer konuşma yaptılar.

ÖZCAN, “ORGANİZASYONA DESTEK VEREN BAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM”
Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan yaptığı konuşmada; “Alanya’dan bu organizasyon için gelen ve bizden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e, aslen Alanyalı olan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a, beş yıldır organizasyona katılan Alanya halkına ve İstanbul’da yaşayan Alanyalılara katılımları için teşekkür ederim” dedi.

YÜCEL,“ALANYA KÜLTÜRÜNÜN İSTANBUL’DA SÜRDÜRÜLMESİNDEN MEMNUNİYET DUYDUM”
Gecedeki konuşmasına Başakşehir Belediye Başkanı ve misafirlere teşekkür ederek başlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya kültürünün İstanbul’da sürdürüldüğünü görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Yücel, “Başakşehir Belediye Başkanımız gibi, üniversitelerimizde, sağlık, eğitim ve hukuk alanlarında çok başarılı Alanyalıları tanıyorum, ülke çapında adlarını duyuyorum. Alanyalılar olarak sizin yaşadığımız bu kente işlerinizdeki ve çalışmalarınızdaki başarılarınızla değer kattığınızı düşünüyorum. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluluk ve gurur duydum. Bizleri bir araya getiren Başakşehir Belediye Başkanı Sn. Mevlüt Uysal’a, Alanyalılar Derneğine ve Kent Konseyi’ne çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Başkan Yücel, 2 yıldır desteklerini esirgemeyen Uysal’a el yapımı ipek kozası tablo ve Alanya muz ürünlerinin yeraldığı bir hediye sepeti takdim etti.

UYSAL, “GURBETTEKİ HEMŞERİLERİMİZLE BİRLİKTE OLMANIN MUTLULUĞU TARİF EDİLMEZ”
“İstanbul’da yaşayan, gurbetteki Alanyalı hemşerilerimizle bir araya gelmenin mutluluğu tarif edilemez” diyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, bu organizasyonun her yıl Alanya Belediyesi’nin destekleriyle daha da büyüyerek devam edeceğini, organizasyonu başlatan Alanya Kent Konseyi’ne ve Alanya Belediyesi’ne teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Yemekli gecede, misafirlere Alanya’dan getirilen, muz, mandalina ve Cüce Gazoz ikram edildi.