Başkan Ulu’dan çağrı! ‘Gün Bugündür’

Başkan Ulu’dan çağrı! ‘Gün Bugündür’
Türk Eğitim Sen Antalya 2 No’lu Şube Başkanı Burhan Ulu, deprem felaketinin büyük yıkıma yol açtığı 10 il dışında 20 Şubat Pazartesi günü başlayacak eğitim öğretim öncesi depremzedeler için önemli uyarılarda bulundu.

Okullarda yarıyıl tatili süresi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle uzatılmıştı. Deprem felaketinden etkilenen 10 ilde 2. dönem devam zorunluluğu aranmazken, kalan 71 ilde okullar 20 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren açılacak. Türk Eğitim Sen Antalya 2 No’lu Şube Başkanı Burhan Ulu, yarın başlayacak eğitim öğretim dönemi öncesi bir mesaj yayınladı. Mesajında 2022-2023 Eğitim öğretim yılının 2. yarısının deprem felaketi nedeniyle hüzünlü başladığını belirten Ulu, “6 Şubat 2023 tarihinde başlayacak olan 2022-2023 Eğitim öğretim yılının 2. yarısı ne yazık ki ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle bugün başlıyor. Yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Ne yazık ki yeni eğitim öğretim yılımız yaşadığımız büyük deprem felaketi nedeniyle hüzünlü başlıyor. 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde 10 ili içine alan büyük bir deprem felaketi yaşadık. Millet olarak büyük üzüntü duyduk.  

Milletimiz, bu felaket karşısında elinden gelen bütün yardım ve fedakarlığı takdire şayan bir şekilde göstermiştir. Alanya ölçeğine baktığımız zaman başta Kaymakamlık ve Belediye olmak üzere sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar üzüntülerinin yanında depremzedelere yardımcı olmak için ellerinden gelen tüm çabayı göstermiştir. Alanya’daki eğitim camiası bu felaket karşısında, çok sayıda eğitimci bizzat AKUT ve AFAD başta olmak üzere birçok birimde gönüllü olarak deprem bölgesine gitmiş ve fedakarca çalışmışlardır. Deprem bölgesine gidemeyen eğitimciler ise bölgemize gelen depremzedelere yardımcı olmak için seferber olmuşlardır.