Başkan Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı

Başkan Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde kadın girişimcilerle İskele Rıhtım Restaurant’ta düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek projelerin anlatıldığı toplantıda, kadın girişimcilerin anket yöntemiyle görüş ve önerileri de alındı.

Kahvaltıdan önce açılış konuşmasını yapan TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Özlem Öz Kural, TOBB Bünyesinde oluşturulan kadın girişimciler kurulunun geçmişi ve geleceği konusunda kadınları bilgilendirdi ve bayan girişimcilere verdiği önem nedeniyle ALTSO Başkanı Şahin'e teşekkür etti.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN KARANFİLLİ KUTLAMA
Kahvaltılı istişare toplantısı öncesi kurul üyelerini kapıda karşılayan Başkan Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına bayanlara karanfil hediye etti. Konuşmasında, kadın girişimciliğin önemine değinen Başkan Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Başkan Şahin’in yanı sıra toplantıya, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Banu Okan Kavukçu, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Özlem Öz Kural, ALTSO Meclis Üyeleri Fatma Taşpınar, Ayşe Aras ve çok sayıda kadın ve genç girişimci katıldı.

KURAL’DAN BAŞKAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Özlem Öz Kural, etkinliği düzenleyen Başkan Şahin’e teşekkür etti. Kural, “Bugüne kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapan odamız bugün sadece bayan üyelerimiz ile ilgili bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu açıdan Başkanımız Mehmet Şahin’e çok teşekkür ederim” dedi.

KURAL: “KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN KURULDU”
Kadın Girişimciler Kurulu’nun tarihçesiyle ilgili de bilgiler aktaran Kural, “Kadın Girişimciler Kurulu 2008 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun girişimiyle kadın girişimciliğinin nitelik ve nicelik bakımındın geliştirilmesi ve daha donanımlı hale gelmesine öncülük etmesi bakımındın kurulmuştur. Girişimcilik kavramı artık sadece kişinin kendi işini kurması değil, mevcut işini revize etmesi veya yeni bir sektöre açılması olarak tanımlanmaktadır” dedi.



ŞAHİN: “KADINLARIN EZİLDİĞİNİ GÖSTERİYOR”
Kural’dan sonra söz alan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Kadınlarımızın değerini anlamak ve cinsiyetler arasındaki eşitliğe vurgu yapmak gibi sebeplerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün varlığı bile dünyada halen kadınların ezildiğini, haksızlıklara ve çeşitli tacizlere maruz kaldığının bir kanıtı olarak değerlendirilebilir. Şayet günümüzde kadınlar hak ettiği değeri görseydi belik bugün bizler de bu tür vesileler ile toplanmayacaktık” dedi.

ŞAHİN: “ROL MODEL OLUYOR”
Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin toplumda sergilediği iş kadını kimliğiyle girişimci kadınlara rol model olduğunu aktaran Başkan Şahin, “Kadınlara fırsat verildiğinde çok büyük başarı hikayeleri ortaya çıkabiliyor. Her birinin başarı hikayesinde büyük bir mücadele var. Yılmak yok. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı bilim ve akıl, bunları kullanacağız. Türkiye’nin ekonomik büyümesinde kadınlarla birlikte var olacağız” dedi.