Atatürk’ün Alanya’ya gelişi törenle kutlandı

Atatürk’ün Alanya’ya gelişi törenle kutlandı
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Alanya’ya gelişi yapılan bir törenle kutlandı.

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Alanya’ya gelişinin 85. yıl dönümü, Atatürk’ün Alanya’ya ilk adım attığı yer olarak bilinen Kızılkule altındaki Atatürk büstü önünde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Programa Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya’daki siyasi parti başkanları, kurum ve kuruluş müdürleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunulan tören de saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız söylendi. Protokol üyelerinin yaptığı konuşmalar ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle devame den törende en önemli detay ise Kızılkule üzerine asılan dev Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk resmi oldu.

Bu anlamlı günle ilgili konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün Alanya'mıza gelişinin 85. yıldönümü münasebetiyle Kızılkule önünde çelengimizi sunduk. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitlerimizi bugünün anısına özlem ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” ifadelerini kullandı.