Atatürk Alanya'da etkinlikler eşliğinde anılıyor

Atatürk Alanya'da etkinlikler eşliğinde anılıyor
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da çeşitli etkinliklerle anılıyor

       Atatürk'ü anma programı bugün saat 09.00'da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek çelenk töreniyle başladı.

Törene Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yanısıra protokol üyeleri, siyasiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma töreninin sunuculuğunu Arıkan Yılmaz Dim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Gülcan Karataş, tören yöneticiliğini Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ögretmeni Nazan Çetin yaptı.

Anma töreni pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleşirken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrakları hızlı bir şekilde göklere çekilecek ve İstiklal Marşı’nın ikinci kıtasının söylenmesi süresince ağır ağır yarıya indirildi.

Katılımcılar buradaki törenin tamamlanmasının ardından Alanya Kültür Merkezi’ne (AKM) geçecek. AKM’deki tören saat 10.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirilirken. ‘Atatürk’ temalı şiir ve anlatımların yapılacağı programın sonunda Atatürk'ün sevdiği şarkılar dinletilecek.